MENÜ

‘Tenis sporunun gelişmesini hedefliyoruz'

Abone Ol Google News

Megasaray Tenis Akademi’de, bugüne kadar dünyanın dört bir yanından gelen önemli sporcularla birçok turnuva gerçekleştirdiklerini belirten Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, “Tenis sporunun gelişmesini hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2019 yılında hayata geçirdiği Megasaray Tenis Akademi’de, bugüne kadar dünyanın dört bir yanından gelen önemli sporcularla birçok turnuva gerçekleştirdiklerini belirten Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin; “Toplamda 100’ün üzerinde turnuva yapılan akademide, 2021’de de mayıs sonuna kadar gerçekleşmesini beklediğimiz 50’nin üzerinde turnuva var” dedi. Bu turnuvalarda yaklaşık 3 binin üzerinde sporcuyu ağırladıklarını belirten Şahin, “Burada kısa zamanda 5 kıtadan katılımcıyı ağırlamak bizim için büyük bir keyif. Akademi kısa zamanda ünlü sporcular ve tenis severlerin beğenisini toplayarak, dünyanın en popüler akademilerinden biri olma yolunda büyük mesafe katetti” diye konuştu.

Farklı kategoriler...

Megasaray Tenis Akademi’yi kurma amacını anlatan Şahin, şöyle devam etti: “Antalya Belek’te yaygın olan golf sporu gibi tenis sporunun da gelişmesini hedefledik. Bunun yanı sıra Türk tenisinin gelişmesi, yetenekli oyuncuların keşfedilmesi ve yetiştirilmesi için uygun koşulları sağlamak en önemli amacımız. Megasaray Tenis Akademi’de gerçekleşen önemli turnuvalar bizi hedefimize daha da yaklaştırdı. Dünyaca ünlü tenisçileri ağırladığımız turnuvalar sayesinde, akademide eğittiğimiz sporcular hem kendilerini geliştiriyor hem tecrübe kazanıyor hem de büyük masraflara katlanıp yabancı ülkelere gitmek zorunda kalmıyor. Ayrıca bu turnuvalara katılan sporcular puan kazanarak derecelerini arttırıyor. Ve farklı kategorilerde başarılara imza atıyor. Bu bizim için gurur verici.”

Haberin Devamı

Marka şehir

Megasaray olarak bölgede alternatif turizmin gelişmesine önemli katkı sağladıklarını ifade eden Şahin, şunları söyledi: “Megasaray olarak bu zamana kadar misafirlerimizin takdirini kazanarak 1 milyon turist ağırladık. Müşterilerimizden 60-70 kez gelenler var. Ülkemizi, Antalya’yı, Belek’i tanıtmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Antalya’yı hem kış turizmini hem de alternatif spor turizmini geliştirerek marka şehir yapmalıyız. Megasaray Tenis Akademi’yle Türkiye’den dünya çapında başarılı, ülkemizi temsil edecek sporcular çıkarma konusunda adım adım ilerliyoruz.”

30 ülkeden 108 katılımcı

Turnuva Direktörü Barış Şahin ise organizasyonla ilgili şunları söyledi: “Megasaray Tenis Akademi’de Türkiye’nin dört bir yanından gelen, gelecek vaat eden, yetenekli ve iddialı oyuncularımız var. Yerli ve yabancı antrenörler tarafından eğitiliyorlar. Sporcularımızdan Duru Söke 14 yaş altında Avrupa’da 14 numara. Ada Kumru 12 yaş Türkiye Milli Takım 1 numarası. MTA Avrupa’daki örneklerini aratmadan tüm sporculara aynı standartlarda olanak ve gelişim fırsatı sunuyor. Oyuncular optimum bir sistem dahilinde; aynı tesiste konaklıyor, yemek yiyor, sabah antrenmanını yapıp öğleden sonra maça çıkabileceği bir konfora sahip. Bu sayede zaman ve efor tasarrufuyla başarıya daha çok odaklanıyor. Şu an Megasaray’da ‘ATP Challenger Turnuvası’na özel 30 ülkeden 108 katılımcı bulunuyor. Aynı zamanda akademide şu an devam eden ITF Futures turnuvalarında da 30 ülkeden 160’ın üzerinde katılımcı var. Bu da demek oluyor ki şu an tesiste 270’in üzerinde tenis oyuncusunu ağırlıyoruz.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ