MENÜ

'Spora verdiğimiz desteği sürdüreceğiz'

Abone Ol Google News

AKO Grup Pazarlama İletişimi Müdürü Serdar Işık, Petlas olarak otomobil sporlarına odaklandıklarını söyleyerek, “Yeni ralli ve pist lastiklerimizle iş birliklerimiz artacak. Ayrıca spora ve futbol takımlarımıza desteği sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi. Faaliyetlerini Abdulkadir Özcan A.Ş. bünyesinde yürüten, lastik sektörünün yerli sermayeli markası Petlas’ın, yaptığı yatırımlarla sektöre damgasını vurduğunu belirten Işık, “80 farklı desen ve 2500 farklı ebatta ürettiğimiz lastiklerle, sadece Türkiye’de değil, dünya çapında 100’den fazla ülkeye uzanan ihracat pazarlarımızda da güçlü konumumuzu her gün daha da geliştiriyoruz. Sorumlu bir marka olarak toplumsal gelişime yönelik çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bu bağlamda farklı çalışmalarla sporu destekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Futbol ve basketbol

Futbol ve basketbolun destek verdikleri sporlar arasında bulunduğunu kaydeden Işık, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “2016-2017 ve 2017-2018 sezonunda Karşıyaka Basketbol Takım Sponsorluğu’nun yanı sıra, 2017-2018 sezonunda Göztepe Futbol Kulübü ve Ankaragücü Futbol Kulübü’ne resmi sponsor olarak destek verdik. Bunun yanı sıra, Türkiye futbol liglerinde mücadele eden birçok takıma led reklam sponsorluğu yoluyla destek sağladık ve sağlıyoruz. Takım ayırt etmeksizin, spora ve takımlarımıza desteği sürdürmeyi hedefliyoruz. Futbol alanındaki en yüksek profilli sponsorluk çalışmamız ise, ülkemizin gururu milli takımlarımıza, 2016-2017 sezonunda Lastik Tedarik Sponsoru olarak destek vermemiz oldu.”

Haberin Devamı

‘Bizim için çok değerli’

2018 yılı ve devamında otomobil sporlarına odaklandıklarını anlatan Işık, “Ülkemizde ve tüm dünyada büyük bir heyecanla izlenen otomobil sporları, küresel markalar için önemli bir vitrin olduğu kadar, otomotiv endüstrisinin gelişimindeki itici güçler arasında yer alıyor” diye konuştu. Işık, şöyle devam etti: “Otomobil sporlarına yönelik çalışmalarımız, tüketicilere, özellikle de otomobillerine farklı bir önem veren bir kitleye ulaşmamızı sağlıyor. Bunun yanı sıra, bu tür etkinliklerde, pilotlar, takımlar, otomotiv yöneticileri ile doğrudan temas ediyoruz. Bu bizim için çok değerli.”

‘Spor ekonomisinde istikrarlı bir gelişim var’

Türkiye’deki spor ekonomisinde istikrarlı bir gelişim olduğunu anlatan Serdar Işık, “Sadece popüler kitle sporlarında değil, farklı spor dallarında da sponsorluklar artıyor” dedi. Işık, gelecek dönemde planladıkları spor yatırımlarını ise şöyle anlattı: “Önümüzdeki yıl motor sporlarındaki çalışmalarımızı daha da geliştireceğiz. Yeni ralli ve pist lastiklerimizle iş birliklerimiz artacak. Bunun dışında futbolda yine süper ligdeki takımlara desteği sürdüreceğiz. Ayrıca bu yıl ikinci kez düzenlenen ve Türk otomobil sporları tarihinin ilk yetenek keşfetme projesi olan ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ etkinliğine, ilk yıldan itibaren verdiğimiz desteği devam ettiriyoruz.”

‘Motor sporları departmanını kurduk’

Pist yarışları için ürettikleri lastiklerle motor sporları camiasından ilgi gördüklerini belirten Serdar Işık, “Bu ilgi ve beğeni, kendi bünyemizde Petlas Motorsport ismiyle bir motor sporları departmanını hayata geçirme kararımızı daha da pekiştirdi. Bu departmanın çalışmalarıyla, yarış lastiği ürünü portföyümüzü, toprak ve asfalt zeminlere uygun ralli lastikleri ve off-road lastikleri ile genişletmeye hazırlanıyoruz” dedi. Işık, “Otomobil sporuna verdiğimiz destek bize doğrudan ürün geliştirme anlamında fayda sağlıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Marka bilinirliğimize ciddi katkı sundu’

Spor sponsorluklarında maddi getirinin, kendileri için hiçbir zaman ana motivasyon öğesi olmadığını ifade eden Serdar Işık, “Ancak şunu da belirtmekte fayda var, spora katkılarımız samimi iletişim dilimizle birleşince marka bilinirliğimize ciddi katkı sundu” dedi. Yaptıkları sponsorluklarla, Türk sporunun gelişimine katkıda bulunduklarını söyleyen Işık, “Sponsorluk çalışmalarımızı, hedef kitlemizle yakın teması ve duygusal bağımızı güçlendirecek iletişim adımlarıyla desteklemeye çok önem veriyoruz” diye konuştu.

Süslü kadınlar pedal çevirecek

Bisiklete binen bir grup gönüllü kadının desteği ile devam eden ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’, 23 Eylül günü altıncı kez düzenlenecek. Organizasyon, 65 şehirde eş zamanlı olarak yine gönüllü kadınların desteği ile gerçekleştirilecek. Bu etkinlikle, bisikletin kent yaşamının bir parçası olduğu, çevreyi kirletmediği, doğa dostu bir ulaşım aracı olduğu ve uygun bisiklet yolları olursa kent trafiği için bir çözüm olabileceği vurgula nacak. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların günlük kıyafetleriyle ulaşımlarını sağlayabileceğini anlatacak. Bu mesaja dikkat çekebilmek adına kadınların süslenerek katıldığı organizasyon ‘Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu” diyecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ