MENÜ

‘Hedefimiz daha çok kulübe ve sporcuya ulaşmak'

Abone Ol Google News

HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, hedeflerinin daha çok spor kulübüne ve sporcuya ulaşmak olduğunu söyleyerek, “Sponsorluk desteklerimizin yanı sıra taraftarlara yönelik projelere de imza atıyoruz” dedi. Hancıoğlu, Fanatik’in sorularını yanıtladı:

Haberin Devamı

HDI Sigorta'nın spora yönelik faaliyetleri neler?

HDI Sigorta olarak sponsorluk yaklaşımımız çerçevesinde spor, sanat ve bilim başta olmak üzere birçok alanda ülkemize değer katacak projelere destek vermekten gurur duyuyoruz. Sponsorluk faaliyetlerimiz arasında sporun diğer alanlara oran ile daha fazla yer bulduğu çok açık, bunun altında Türk sporunun gelişmesi adına edindiğimiz anlamlı bir görev yatıyor. Sağlıklı, mutlu ve toplum bilinci yüksek nesiller yetiştirilmesinde sporun gücüne inanıyor ve böylesine maddi / manevi desteklere açık, desteklerin doğrudan yerini bulduğu bir alanda herkesin elinden geleni yapması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaç ile çıktığımız yolculuğumuza, yaklaşık 11 yıl önce tek bir spor kulübü ile başlamıştık. Bugün geldiğimiz noktada ise ülkemizin 27 farklı ilinde, 7 ayrı branşta, 49 spor kulübüne ve 3 bireysel sporcunun destekçisiyiz.

Haberin Devamı

Futbol alanındaki iş birliklerinizi anlatır mısınız?

Ülkemizde ve dünyada futbol; geniş kitlelere hitap eden ve yoğun ilgi toplayan en popüler spor dalı haline geldi. Ciddi bir istihdam alanına sahip, bu durum sponsorluk faaliyetlerini de etkiliyor. Futbol branşındaki iş birliklerimizde de diğer branşlarımızda olduğu gibi profesyonel – amatör, kadın – erkek fark etmeksizin desteklerimiz devam ediyor. Sayılarla ifade edecek olursak; Süper Ligde 5, TFF 1’inci Ligde 8, 2’nci Ligde 2, 3’üncü Ligde 8, Bölgesel Amatör Ligde 2, 1’inci Amatör Ligde 2, kadın futbolunda ise 2 olmak üzere toplam 29 takıma destek oluyoruz. Gençlerimizin doğru yönlendirilmesi ve sporun gelişmesi amaçlarımıza direkt hizmet etmesiyle kulüplerin altyapı faaliyetlerine desteklerimizi özenle sürdürüyoruz. Fenerbahçe U 14, 15, 16, 17 ve 19 Altyapı Takımları, İstanbul Kastamonu Spor bunlardan yalnızca birkaçı…

Basketbol, voleybol gibi sporun diğer dallarında da yatırımlarınız var mı?

HDI Sigorta olarak Adana’daki voleybol takımından Trabzon’daki hentbol kulübüne kadar ülkemizin 27 farklı ilinde, 7 ayrı branşta varız. Her fırsatta altını çizdiğimiz üzere, yalnızca popüler takım ve branşlara yönelmek yerine elimizden geldiğince çok branş ve takıma dokunmaya çalışıyoruz. Sosyal faaliyetlerimizi ilke edindiğimiz eşitlik temelli yaklaşımımız çerçevesinde şekillendiriyoruz. Ülkemizde kadınların dezavantajlı konumuna dikkat çekmek ve bu durumun tersine dönmesi gerektiğini vurgulamak adına Galatasaray HDI Sigorta Voleybol Takımı, Beşiktaş HDI Sigorta Basketbol Takımı, Adana BŞB Basketbol Takımı ve niceleri olmak üzere birçok başarılı kadın takımımızın yanında yer alıyoruz. Engelli Basketbol branşının da uzak ara lider destekçisiyiz. Bu alanlara yapılan desteklerin toplumsal eşitliğin sağlanması, algıların yıkılması yolunda çok kıymetli olduğuna inanıyoruz.

Sporcuların sigortalanması konusunda faaliyetleriniz var mı?

Haberin Devamı

Sporcularımıza Sağlık Sigortaları ve Ferdi Kaza ürünlerimiz ile destek oluyor, HDI Sigorta güvencesi altına alıyoruz. Aynı şekilde yurtdışı spor müsabakaları öncesinde seyahat süresini kapsayan sağlık sigortası ürünlerimiz de bulunuyor.

‘En değerli yedinci ekonomi’

Spor ekonomisinin gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Spor; taraftarından sponsoruna, yayıncı kuruluşundan sağladığı istihdama, turizme olan etkisine kadar başlı başına bir endüstri haline geldi. Endüstrileşme, şehirleşme ve özelleşme ile birlikte sportif faaliyetlerde içine ticarileşmeyi daha çok barındırmaya başladı. Bu da sporun ekonomik yönünü ortaya çıkardı. Şu anda yaklaşık 756 milyar dolar büyüklüğündeki bu sektör en değerli yedinci ekonomi olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum ülkelerin ekonomilerine de katkı sağlıyor. Küresel spor ekonomisinin etki alanının gelişimi ile birlikte televizyon yayın hakları gelirleri, sponsorluk anlaşmaları gelirleri, büyük ölçekli uluslararası spor organizasyonlarına ve spor turizmine ilişkin ekonomik gelirlerdeki görülmemiş bir artış gerek kamu gerekse özel sektörün spora daha çok yatırım yapmasına neden oluyor. Bu da sektörün her yıl katlanarak büyümesine neden oluyor.

YORUM YAZ