MENÜ

Eylem Türk ve Spor Ekonomisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

19 ülkeden pedal çevirmeye gelecekler

Avusturya’dan Azerbaycan’a, İspanya’dan Fransa’ya, Malezya’dan Estonya’ya kadar 19 ülkeden 25 bisiklet takımı, 22-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Tour of Antalya’da pedal çevirecek.

Antalya, dünyaca ünlü bisikletçileri ağırlamaya hazırlanıyor. Avusturya’dan Azerbaycan’a, İspanya’dan Fransa’ya, Malezya’dan Estonya’ya kadar 19 ülkeden 25 bisiklet takımı, 22-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Tour of Antalya’da pedal çevirecek. Ayrıca organizasyonun son gününde binlerce amatör bisikletçinin katılacağı AKRA Gran Fondo Antalya yarışı da gerçekleştirilerek, Antalya’da üç gün boyunca “Bisiklet Festivali” coşkusu yaşanacak.

Simge bölgeler

Tour of Antalya’ya 175 sporcunun katılacağını söyleyen Organizasyon Direktörü Aydın Ayhan Güney, “Tour of Heaven Cennet Turu mottosuyla gerçekleştirilecek Antalya Bisiklet Turu’nda sporcular, 4 etapta mücadele edecek. Kemer, Korkuteli, Feslikan ve Side-Lara etaplarında yarışan sporcular, ülkemizin en önemli turizm merkezi Antalya’nın simge bölgelerinden geçecekler dedi. Güney, “Tour of Antalya powered by AKRA’ya Türk takımlarının yanı sıra Avusturya, Azerbaycan, İspanya, Fransa, Almanya, Kazakistan, Lüksemburg, Hollanda, Rusya, İsviçre, Polonya, İtalya, Danimarka, Sırbistan, Eritre, Ukrayna, Beyaz Rusya, Malezya ve Estonya’dan bisiklet takımları katılacak” diye konuştu.

Konaklamaya katkı

Aydın Ayhan Güney, Tour of Antalya ve Akra Gran Fondo Antalya süresince çevredeki tesislerde 1.500’ün üzerinde konaklamanın yapılacağını öngördüklerini de belirterek şöyle devam etti: “Böyle önemli bir uluslararası organizasyonun gerçekleştirilmesi çok önemli bir oluşumu da meydana getirdi. Bu organizasyon için Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, AKRA-Barut Hotels, Yedi İletişim ve bisiklet sporunda birçok organizasyona imza atan Argeus Events bir araya geldi. Bu oluşum vizyonunu, Antalya’nın eşsiz yollarını ‘Dünya bisikletinin yeni merkezi’ yapmak olarak kurguladı.”

Yılda 1.5 milyonun üzerinde bisiklet satışı gerçekleşiyor

Bisiklet Endüstrisi Derneği (BİSED) Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül’ün verdiği bilgilere göre, bisiklet satışları 5-6 yıl önce 1 milyonun altındayken bugün yılda 1.5 milyonun üzerinde... Akgül, bu artışa neden olan etkenleri ise şöyle sıraladı: “Türkiye’de düzenlenen uluslararası bisiklet yarışları... Belediyelerin bisikletli ulaşımı desteklemeleri ve bisiklet yolları yatırımlarına hız vermeleri... Sağlık Bakanlığı’nın 1 metreye 1 bisiklet kampanyası. Gran Fondo gibi amatör bisikletçilerin katılabildiği özel yarışların düzenlenmesi. Türkiye’de üretilen bisikletlerin kalitesinin dünya standartlarında olması...”

En kapsamlı bisiklet etkinliği olma hedefi

Tour of Antalya’yı bisiklet sporu konusunda deneyimli yerli ve yabancı gazetecilerin takip edeceğini söyleyen Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın ise şu bilgileri paylaştı: “Tour of Antalya’nın bölge turizmine yapacağı katkı için çok heyecanlıyız. Bu konuda örnek vermek gerekirse İspanya’nın Mallorca kentini bisiklet turizmi için 160 bin kişi ziyaret ederken, bu kişilerin 1 milyon geceleme yaptığı, 150 milyon euro kadar gelir bıraktıkları biliniyor. Ayrıca yine aynı bölgede 70 bin kadar kişi de bisiklet kiralayarak yerel turlara katılıyor. Biz de bu yıl ilk kez gerçekleştireceğimiz Tour of Antalya’yı dünyanın en iyi organize edilen ve en kapsamlı bisiklet etkinliği olma hedefiyle düzenleyeceğiz.” Bu amaçla organizasyon öncesinde dünyanın en önemli bisiklet takımları ve sporcuları ile görüşmeler yaptıklarını belirten Açıkalın, “Henüz ilk yılımızda Türkiye ile birlikte 19 ülkeden takım ağırlayacak olmamız da organizasyonumuzun standartlarını çok üst seviyeye çıkaracak” dedi.

Markalar destekliyor

Etkinliğin ana sponsoru Akra-Barut Hotels’in Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut ise bölgenin en eski turizm grubu olarak şehre bir hediye vermek için Tour of Antalya’ya destek olduklarını kaydetti. Barut, şöyle devam etti: “Tour of Antalya ve AKRA Gran Fondo, Antalya’nın turizmine ve tanıtımına yeni bir bakış açısı getirecek. Bu nedenle gerek bizim gerekse de Antalya açısından bir vizyon projesi niteliğinde... Bu bizim için sadece bir başlangıç. Hedefimiz Antalya’yı bir bisiklet destinasyonu yapmak...” Bu arada Tour of Antalya’ya, Barut Hotels’in yanı sıra ICF Airports Antalya Havalimanı, The Land of Legends, Corendon, Salcano, Anadolu Hastanesi, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve Antalya Tanıtım Vakfı tarafından da sponsorluk desteği verilecek.

Spor zamanı...

Her hafta yenilenen temalarıyla bilinen Tchibo, “Şimdi Spor Zamanı” temasını takipçileriyle buluşturuyor. Organik pamuklu, Lenzing ViscoseÆ ve DOĞA DOSTU GOTS sertifikasına sahip ürünlerin de yer aldığı yeni koleksiyonda, her spor türüne uygun fonksiyonel kıyafetler var. Koleksiyonda, rahat yoga pantolonları ve bunlarla uyumlu aksesuarların yanı sıra fitness matları da bulunuyor. Tchibo’nun ayrıca “Harekete Hazırız” spor koleksiyonunda da, Dry Active Plus özelliği sayesinde hava alan, hızlı kuruyan tayt, tişört, pantolon, şort gibi spor kıyafetler yer alıyor.

Yeni konsept mağazasını açtı

Puma, yeni Forever Faster konsepti ile İstinye Park’tan sonra ikinci mağazasını Emar Square Mall’da açtı. 180 metrekarelik bir alanda hizmet verecek olan yeni mağazada select ürünlere sahip UEG, Daily Paper ve Careaux markaları da satışa sunuluyor. Dünyanın önde gelen spor markalarından olan Puma, 65 yıldan uzun süredir sporcular için ürün tasarlayıp üretiyor. Şirket, futbol, koşu, antrenman, golf ve motor sporları gibi kategorilerde de ürünler sunuyor.












YORUM YAZ