MENÜ

Eylem Türk ve Spor Ekonomisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

‘Spor turizmine ivme kazandıracak’

Kapadokya’da düzenlenecek Salomon Kapadokya Ultra-Trail’in spor turizmine ivme kazandıracağını söyleyen Argeus Travel & Events’in Sahibi Aydın Ayhan Güney, organizasyona 63 ülkeden 1.684 sporcunun katılacağını belirtti.

Spor organizasyonları sayısının arttığı, şehir yaşamından uzaklaşmak için outdoor sporlara ilginin arttığı şu günlerde, Kapadokya özel bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Dünya’da Ultra Trail sporunun en önemli destekçisi Salomon’un isim sponsorluğunda Argeus Travel & Events tarafından dördüncü kez düzenlenecek olan Salomon Kapadokya Ultra-Trail, 21-22 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. İlk kez düzenlendiği dönemde yaklaşık 194 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Salomon Kapadokya Ultra-Trail, bu yıl 510’u yabancı olmak üzere 63 ülkeden 1.684 sporcunun katılımı ile düzenlenecek. Sporcular, 110 K, 60K ve 30K olmak üzere üç farklı parkurda 24 saat boyunca mücadele edecek.

Dünya sıralaması

Salomon Kapadokya Ultra-Trail’e olan ilginin her yıl arttığını söyleyen Argeus Travel & Events’in Sahibi Aydın Ayhan Güney, kısa süre önce organizasyonun dünyadaki 22 Ultra-Trail World Tour yarışından biri olmaya hak kazandığını ve sporcuların Kapadokya’da elde edecekleri sonuçların dünya sıralaması için geçerli olacağını belirtti. Güney, yerli-yabancı pek çok medya mensubunun yerinde takip edeceği organizasyonun bölgenin tanıtımına ve turizm gelirine büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Bu tip organizasyonların turizm çeşitliliğine güzel bir örnek oluşturacağını vurgulayan Güney, binlerce kişinin Kapadokya’da konaklayacağını ifade etti.

Destek veren markalar

Güney, dünyaca ünlü sporcuların mücadele edeceği organizasyona destek veren markalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Kapadokya Ultra- Trail’e Salomon’un yanı sıra Suunto, Acıbadem Fulya Hastanesi, Acıbadem Mobil, Voyager Balloon, Salcano ve Power FM destek verecek. Ayrıca bu yıl ilk defa Acıbadem Mobil, sağlık ekipleri ve ekipmanlarıyla istasyonlarda yer alırken, Acıbadem hekimleri da sporculara sağlıklı spor tavsiyelerinde bulunacak. ”

‘Ekonomik potansiyeli yüksek’

Hakan Ergin, CarrefourSA olarak, 33 hiper, 374 süper, 21 gurme ve 197 mini marketten oluşan zincirlerle, 58 ilde toplam 625 mağaza ile faaliyet gösterdiklerini kaydetti. Ergin, şu bilgileri verdi: “Hedeflerimiz arasında doğru lokasyonlarda mağaza açmak ve fırsatları değerlendirmek var. Bu yıl, merkezi depo dağılım oranlarını üst seviyelere çıkararak, stok doğruluk oranlarını iyileştirdik. Ürün çeşitliliği analizlerimizi yaparak ‘müşteri odaklı’ verimli ürün dağılımına yöneldik. Operasyonel verimliliği artırmak için Slimstock yazılımı ile otomatik sipariş hizmetine başladık. Spaceman yazılımı ile ürünlerin raf yerleşiminin yönetimini daha kolay hale getirirken, self servis kasalar ile kasiyer verimliliğimizi arttırdık. Elektronik etiket uygulaması ile mağaza personel verimliliğimizi üst düzeye çıkardık. Ayrıca çalışanlarımıza yönelik eğitim desteğimizi artırdık ve çalışma koşullarını iyileştirdik.”

30 bin çipli sporcu bekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda ‘Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz’ temasıyla 12 Kasım’da düzenlenecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu’na 24’ü Türk olmak üzere 73 elit atlet katılacak. Erkeklerde Kenyalı Paul Lonyangata, kadınlarda ise yine Kenyalı Agnes Jeruto Barsosio favori isimler olarak gösteriliyor. Lonyangata, 2017 Paris Maratonu’nda birinciliği elde ederken; Barsosio, geçen yıl İstanbul’da ilk sırayı almıştı.

1979’dan beri düzenleniyor

1979’dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 4 ana kategoride koşulacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından ‘Altın Kategori’ unvanına layık görülen ve Avrupa’nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan maratona bu yıl, 30 bin çipli sporcunun katılması bekleniyor.

Outdoor’a ilgi artıyor

Dünya genelinde insanların şehir içinde asfalt ya da beton üzerinde koşmak yerine araziye/patikaya çıkarak outdoor sporlarına yöneldiğini belirten Ceylan Ateş, Salomon’un patika koşusu alanında dünyada lider olduğunu anlattı. Ateş, patika koşuları konusunda spor tutkunlarını bilgilendirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Patika koşularının normal koşu branşlarına göre hem teknik bilgi hem de sportif malzeme bakımından farklı dinamiklere sahip olduğunu ifade eden Ceylan Ateş, patika koşusu antrenman programı olan How to Trail Run Turkey’in bu çerçevede koşucuları yönlendirdiğini söyledi.

YORUM YAZ