MENÜ

Eylem Türk ve Spor Ekonomisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

EuroLeague'in seyahatleri Tripoki'ye emanet

Online seyahat platformu Tripoki, Turkish Airlines EuroLeague Basketball'un resmi global seyahat acentesi oldu. Şirket, 2yıl boyunca Euroleague’in kendi çalışanları, hakemleri, F4 takımları ve medyası için tüm seyahat ihtiyaçlarını karşılayacak.

Türkiye’nin yeni online seyahat platformu Tripoki, Turkish Airlines EuroLeague Basketball ile bir işbirliğine imza attı. 2 yıl boyunca EuroLeague Basketball’un resmi global seyahat acentesi olan Tripoki, EuroLeague’in kendi çalışanları, hakemleri, F4 takımları ve medyası için tüm seyahat ihtiyaçlarını karşılayacak. Otel, uçak, araç kiralama, tur ve etkinlik kategorilerindeki ürünleriyle dünyanın kapılarını müşterilerine açmayı hedeflediklerini belirten Tripoki Kurucusu Ilgaz Bağlıkaya, “Turkish Airlines EuroLeague Basketball ile uzun dönem hedeflerimizin uyuştuğuna inanıyoruz” dedi. Bağlıkaya, “Hem EuroLeague hem de Tripoki özgür, yeni deneyimlere açık, eğlenceyi ve seyahat etmeyi sevenlere hitap ediyor. Ancak en önemlisi ikisi de kaliteden asla ödün vermiyor. EuroLeague ile olan işbirliğimizin uzun yıllar devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

‘İlham verici...’

Tripoki’nin, hem seyahat hem deneyim hem de teknolojiyi bir araya getiren bir platform olduğunu belirten Bağlıkaya, şöyle devam etti: “EuroLeague’in 2 yıl daha resmi seyahat sponsoru olacağız. EuroLeague Final Four’un ne kadar heyecanla ve ilgiyle takip edildiğini görüyoruz. Dolayısıyla EuroLeague gibi başarılı partnerlerin yanında olmak bizim için ilham verici ve güzel bir durum.” Tripoki’nin kullanıcılarının tüm seyahat ihtiyaçlarını karşılayan deneyim odaklı yeni nesil bir seyahat platformu olduğunu kaydeden Bağlıkaya, “Ayrıca etkinlik deneyimi de sunuyoruz Müzik festivalleri, Formula 1, futbol ve basketbol maçları, konserler gibi çok çeşitli etkinliğimiz var” dedi.

Taksitli Final Four heyecanı

Hem spor hem de kültür etkinliklerinde iddialı olduklarını söyleyen Ilgaz Bağlıkaya, “Türk seyahat severlere yurtdışı deneyimlerinin kapılarını açan firma olarak öne çıkmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemde yurtiçi etkinliklerde de var olmayı, festival, spor müsabakası, konser gibi yurtiçi etkinliklerini sponsorluklarımızla desteklemeyi hedefliyoruz” dedi. Bağlıkaya, şöyle devam etti: “Asıl farkımızın seyahat planlamasının yanında ‘deneyim’ sunmamız olduğunu söyleyebiliriz. Ziyaretçilerimize otel, uçak, araç, tur ve transfer ürünlerini diledikleri kadar taksitlendirme imkânı da sunuyoruz. Ayrıca sektörde bir ilk olarak sepet mantığıyla çalışıyoruz. Yani kullanıcılarımız ihtiyaçları olan tüm ürünleri tek bir sepette toplayarak Tripoki üzerinden tek seferde kolayca satın alabiliyor.”

‘En küçük müşterimiz 3, en yaşlı müşterimiz ise 82 yaşında’

Ilgaz Bağlıkaya, bu yıl gerçekleşen Euroleague Final Four ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “Final Four seyahat paketini yüzde 55’le en çok Türk sporseverlerin tercih ettiğini söyleyebiliriz. Türkiye’yi yüzde 25 ile Yunanistan takip ediyor. Türkiye ve Yunanistan’ın dışından öne çıkan ülkeler İspanya ve Litvanya. Seyahat paketi sattığımız için çoğunlukla aileler ve arkadaş grupları tarafından tercih edildik. En küçük müşterimiz 3, en yaşlı müşterimiz ise 82 yaşındaydı. Bu da ne kadar geniş bir kitleye hitap ettiğimizi gösteriyor aslında. Otel konaklaması, biletler, ulaşım gibi avantajları tek bir noktadan sağladığımız için özellikle seyahat severler tarafından tercih ediliyoruz.”

‘Spor organizasyonlarıyla iletişim halindeyiz’

Dünyadaki diğer büyük spor organizasyonlarıyla da iletişim halinde olduklarını açıklayan Ilgaz Bağlıkaya, şu bilgileri verdi: “2020 Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’da olacağı açıklandı. Onunla ilgili de hem bilet satışları yapabilmek hem de resmi seyahat sponsoru olabilmek için çalışmalarımıza başladık. Sporun yanı sıra kültür, müzik, sanat gibi etkinliklerle de faaliyet gösteriyoruz. Örneğin Sziget Türkiye’nin resmi seyahat sponsoru olduk. Seyahat portalımız üzerinden Sziget Festivali’ne bilet satışlarımıza başladık. Sziget Türkiye işbirliğiyle bu sene ilk defa Türk festivalcilere Sziget Festivaline otobüsle gitme imkânı sunacağız.”

Kupa heyecanı İstanbul’a taşınıyor

adidas, Bomontiada'da oluşturacağı Creator Collective’de FIFA 2018 Dünya Kupası heyecanını İstanbul’a taşıyacak. 18 Haziran’da açılacak olan Creator Collective, turnuvanın son günü olan 15 Temmuz gününe kadar futbolseverleri konuk edecek. Creator Collective’de Playstation turnuvaları, Freestyle şovlar, adidas Futbol Dünya Kupası Sergisi, dünya kupalarında Türkiye’yi temsil etmiş ünlü futbolcular ve spor yazarları ile sohbetler gibi etkinlikler de olacak. Futbolseverler, adidas Creator Collective’in giriş biletlerine Dünya Kupası boyunca adidas ve Boyner mağazalarında gerçekleştirilecek kampanyalara katılarak ulaşabilecek.

‘Farklı bir deneyim’

FIFA 2018 Dünya Kupası için oluşturdukları Creator Collective için büyük heyecan duyduklarını söyleyen adidas Kıdemli Futbol Birim Müdürü Uğur Yıldız, etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: “Dört yılda bir futbolseverlerin tüm ilgisini üzerine çeken FIFA Dünya Kupası boyunca konuklarımıza farklı bir deneyim sunacağız. Creator Collective’de canlı maç yayınları ve eğlenceli etkinliklerin yanı sıra futbolun efsane isimleri de konuklarımızla buluşacak. Türkiye’den anlaşmalı olduğumuz profesyonel futbolcuların yanı sıra Türk futbol tarihine geçmiş efsane isimler de Creator Collective’de olacak.”

12 takım adidas formasıyla mücadele edecek

adidas, Dünya Kupası’na özel ürettiği formalarla da Rusya’daki maçlarda yerini alacak. Almanya, Arjantin, İspanya, Belçika, ev sahibi Rusya, Kolombiya, Meksika, Mısır, İsveç, İran, Fas ve Japonya, adidas formalarıyla FIFA Dünya Kupası şampiyonluğuna ulaşmak için mücadele edecek. Dünya Kupası’ndaki 32 takımdan 12’sinin formaları adidas tarafından sağlanacak. adidas’ın Energy Mode serisinde ürettiği Predator 18, X18+, Copa 18 ve NEMEZIZ 18+ 360 modellerini giyecek bazı ünlü futbolcular ise şöyle: “Lionel Messi, Paul Pogba, Mesut Özil, Luis Suarez, David de Gea, Diego Costa, Marcelo, N’golo Kante, Thomas Müller, Timo Werner, Jesse Lingard, Roberto Firmino ve Julien Draxler...”

YORUM YAZ