MENÜ

Eylem Türk ve Spor Ekonomisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yoga,dans ve pilates bu festivalde

Buyıl 4. kez düzenlenecek ‘Mutlu İnsan Zihin Ruh ve Beden Festivali’, (yarın) kapılarını açıyor. Etkinliğin koordinatörü Gülferi Yıldırım, sağlıklı yaşam, yoga, dans, pilates konularında dünyanın önde gelen uzmanlarını bir araya getirecek festivalin bu yılki temasının‘mutluluk’ olduğunu söyledi.

Sağlıklı yaşam, yoga, dans, pilates ile ilgili alanlarda Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen uzmanları ‘Mutlu İnsan Zihin Ruh ve Beden Festivali’nde buluşuyor. Bu yıl 4. kez düzenlenecek ‘Mutlu İnsa Zihin Ruh ve Beden Festivali’, yarın kapılarını açıyor. Festival, etkinliğin koordinatörü Gülferi Yıldırım’ın sunumuyla birlikte Uzm.Dr. Ender Saraç’ın ruhsal ve kişisel gelişim araçlarının temellerini anlatacağı seminer ile başlayacak. Ardından yoga terapi uzmanı Dr. Neslihan İskit’in yaptıracağı “Kalp Yogası” ile birlikte beslenme ve iyi yaşam uzmanı Dilara Koçak, “Aşk ile Beslen” diyerek beden sağlığının zihin ve ruh sağlığı üzerindeki etkilerine değinecek. Bu yıl düzenlenecek festivalin amacının ‘mutluluk’ olduğunu söyleyen etkinliğin koordinatörü Gülferi Yıldırım, “Üç gün içinde yetmişe yakın workshop ve seminerin yapılacağı festivalde aynı zamanda dans ve müzikli gösteriler olacak ” dedi. Yıldırım, “Ayrıca küçük el sanatları, organik gıda ve kozmetik, sağlıklı yaşam dair markaların ürünlerini de bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

Pozitif etki alanı

Yıldırım, festivalle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Bu, benim için mutluluk girişimi. İnsanların kendilerine zaman ayırması buna maddi kaynak ayırması kolay değil. O yüzden bir festival yapmak istedim. Festivalimizde katılımcılarımıza iş, özel hayat, eş ilişkilerinde mutlu olma, daha da önemlisi hayatımız boyunca mutluluktan kopmamamızı sağlayan yöntemleri deneyimleme şansı tanıyoruz. Dünyadan ve çevremizdeki olumsuzluklardan şikâyet etmek yerine, hepimizin kendimizle başlayacak ve dünya için yapacak iyi şeylerimiz var. Fiziksel veya duygusal ya∫adığımız her şeyi kendi seçimlerimizle yaratıyoruz. Mutsuzluk bir hastalık gibi toplumlara yayılırken, mutluluğu seçtiğimizde aynı şekilde büyüdüğünü yaşamlarımızda görebiliyoruz. Bu festivale katılan her bir birey, hem iç yolculuğunu nasıl yapacağını hem de pozitif etki alanını nasıl genişleteceğini öğreniyor.”

‘Mutluluk,doyuma ulaşmaktır’

Gülferi Yıldırım, “Mutlu olmanın formülü var mı? ” sorumuzu şöyle yanıtladı: “Mutluluk tarifi herkese göre değişiyor. Maddi imkânlara, üne bağlayanlar var. Aslında mutluluk yaşadığımız her andan doyum almayı başarabilmek demek. Hayat iniş çıkışlarla dolu çok stres var büyük şehirlerde. Rekabet ve stres yorucu... Yaşadığımız çevrede kendinizi iş ve hayatınız arasında dengede tutabilmek asıl mesele. Stresle baş etmenin bilimsel yöntemleri var. Önemli olan insanın kendi içindeki doyuma ulaşması...

Festivalde hangi isimler var?

Gülferi Yıldırım, 2018 yılında festivale katılacak olan isimlerden bazılarını şöyle sıraladı: “Spor ve Sağlık Bilimleri Prof. Dr. Kemal Nuri Özerkan, Uzman Dr. Ender Saraç, yoga terapi uzmanı Dr. Neslihan İskit, beslenme ve iyi yaşam uzmanı Dilara Koçak, nefes eğitmeni Alegra Benardete, yoga terapi eğitmeni Merih Kenet, kişisel dönüşüm danışmanı Arzum Koyuncu, dans, pilates ve yoga eğitmeni Tülay Keskin, yoga/meditasyon eğitmeni Çisem Erkan...” Yıldırım, uzmanların workshop ve seminerleriyle festivalde yer alacağını anlattı.

‘E-Spor’a desteğimizi hız kesmeden sürdüreceğiz’

E-Spor’un en iyilerini ödüllendiren Teknosa’nın, Pazarlama ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Bahçıvanoğlu, E-Spor alanına verdikleri desteği hız kesmeden sürdüreceklerini söyledi. Bahçıvanoğlu, şunları söyledi: “Hepinizin bildiği gibi teknolojilerin ve internetin hızlı gelişmesiyle, oyunların hem ulaşılabilirliği hem de çeşitliliği artıyor. Türkiye de gençlerin ilgisiyle dijital oyunlar ve E-spor sektörlerinde önemli bir potansiyele sahip. Biz Teknosa olarak, oyun dünyasının gençler için ne ifade ettiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye’de, önümüzdeki dönemde daha da gelişecek olan bu dünyanın bir parçası ve öncülerinden biri olmak bizim için çok değerli. Bundan sonraki süreçte de desteklerimizi hız kesmeden sürdüreceğiz.”

Fenerbahçe seçildi

1907 Fenerbahçe takımının ‘Yılın Büyük E-Spor Takımı’ seçildiği yarışmanın jürisinde yer alan isimler ise şöyle: “Bora Koçyiğit (Riot Games Türkiye Ülke Müdürü), Hakan Baş (BAUSuperMassive Takım Sahibi), Bünyamin Aydın (Space Soldiers E-spor Takım Sahibi), Koray Durkal (Hürriyet Gazetesi E-spor Yazarı), Mehmet Arslan (Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü).”

İnovasyon stada geldi

Gelecek hakkında ilham veren fikirlere sahip inovasyon liderleri, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadı’nda bulunan GS Workinton’da bir araya geliyor. Türkiye’ye ‘Yaşayan Stat’ fikrini ilk kez duyuran GS Workinton, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’ndaki ofisinde inovasyon dünyasının liderlerini ağırlıyor. Türk Telekom Stadyumu Kuzey Tribünü’nde faaliyete başlayan GS Workinton’un paylaşımlı ofis alanında QGroup Innovatours’u düzenliyor.

4 farklı oturum

Q Group, soğuk otel salonlarında uzun monologlar yerine GS Workinton’da deneysel, uygulamalı ve eğlenceli atölyeler hazırlıyor. 11 Nisan’da başlayacak Innovatours’ta ilk kez uygulamalı eğitimlerle inovasyonun sınırları geliştirilecek. Katılımcılar gün boyu ana sahnede devam edecek paneller, sunumlar ve özel oturumlara paralel 4 farklı oturumda 12 atölyeye giriş hakkına sahip olacak. Spordünyasındansürprizisimler Etkinlik kapsamında medya ve spor dünyasından sürpriz isimler ve günün sonundan özel bir kapanış etkinliği Innovatours’da olacak. Açılış konuşması için de dünya çapında işletmelere girişimciliği öğreten ve ilk kitabı “School of Startups” ile yıllardır amazon tarafından en iyi 50 işletme kitabı arasında güçlü yer tutan Jim Beach Türkiye’ye geliyor. 300 kişi ile sınırlı olacak etkinlik 11 Nisan’da Galatasaray TT Stadyumunda düzenlenecek.

YORUM YAZ