MENÜ

Eylem Türk ile Spor Ekonomisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

26 bin sporcu KOÇFEST için mücadele edecek

Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Koç Spor nFest’in, toplamda 26 bin sporcu ve 200’e yakın üniversitenin 57 branşta mücadele ettiği bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını söyledi.

Koç Spor Fest’in, toplamda 26 bin sporcu ve 200’e yakın üniversitenin 57 branşta mücadele ettiği çok önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını söyleyen Koç Holding Dış İlişkiler ve
Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl , “Koç Holding olarak, başarılı nesillerin yetişmesine katkı sağlamanın ülkemize yapabileceğimiz en önemli hizmetlerden biri olduğuna inanıyoruz” dedi. Koç Spor Fest’in, odağında üniversite sporları olan; ülkemizde gençleri spor, müzik ve eğlence ile aynı anda buluşturan en büyük festival olduğunu kaydeden Kızıl, “Bugüne kadar 34 şehirde, 35 üniversiteye gittik. 109 bin kilometre yol katettik. Bu yıl, bahar etabımız kapsamında ziyaret ettiğimiz Çanakkale ve Tekirdağ ile birlikte bugüne kadar gerçekleşen toplam 101 festivalde, etkinliklerimizle sahada 3.5 milyon, sosyal medyada ise 38 milyonu aşkın gence ulaştık” diye konuştu.

186 bin sporcu...

Koç Spor Fest sayesinde gençleri müzik, eğlence ve teknoloji ile buluşturduklarını anlatan Kızıl, şöyle devam etti: “Üniversiteli sporcularımız ile olimpiyat ruhunu gururla tüm Türkiye’ye taşıyoruz. Yıl boyunca Koç Holding ana sponsorluğu ile gerçekleşen Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları’nda 2009 yılından bu yana 186 bin sporcu mücadele etti. Bu yılki organizasyonla birlikte sayının 200 bini geçmesini bekliyoruz.”

Takip edilen bir organizasyon’

Oya Ünlü Kızıl , Koç Spor Fest’i, spor bilincinin tabana yayılması, mücadele ve fair play ruhunun yaygınlaşması için de çok etkin bir platform olarak gördüklerini belirtti. Kızıl, bu projedeki temel vizyonlarını ise şöyle anlattı: “Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Spor Oyunları’nı, bilinen ve takip edilen bir spor organizasyonu haline getirmek istiyoruz. Gençlere sporcu olma deneyimini ve bu deneyimin yarattığı özgüveni, birlik beraberliği ve fair play ruhunu üniversite yıllarında yaşatabilmeyi hedefliyoruz. Ayrıca ülkemizin uluslararası spor oyunlarında daha güçlü ve layıkıyla temsil edilebilmesine katkıda bulunabilmeyi amaçlıyoruz.”

Futboldan tenise, buz hokeyinden hentbola...

Geçen yıl Koç Spor Fest’te mücadele eden üç sporcunun, Brezilya’da düzenlenen Rio 2016 Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil ettiğini hatırlatan Oya Ünlü Kızıl, “Ayrıca, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, Koç Spor Fest’in bu yılki şampiyonları da 2018’de düzenlenecek Avrupa Üniversite Şampiyonaları’nda ülkemiz adına mücadele edecek. Bu sporcuları ülkemiz adına yarışırken görmek bizi son derece gururlandırıyor” dedi. Kızıl, “Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Spor Oyunları çerçevesinde, futboldan tenise, buz hokeyinden hentbola 57 ayrı branşta resmi spor müsabakaları düzenleniyor. Branşlar, federasyon tarafından belirleniyor” diye konuştu.

‘Gençlerin ilgisi ve katılımı artıyor’

Koç Spor Fest ile bugün gelinen noktada, sadece sporcu sayısında değil seyirci sayısında da büyük artış olduğunu kaydeden Oya Ünlü Kızıl, şu bilgileri verdi: “Koç Holding olarak, üniversite öğrencilerinin yeni spor dallarına ilgi duymasını ve mevcut branşlara her yıl yenilerini ekleyebiliyor olmayı çok önemsiyoruz. Bütün bunların sonucu olarak, düzenli gerçekleştirdiğimiz online takip ve saha araştırmalarına göre, gençlerimizin üniversite sporlarına olan ilgisinin ve katılımın her sene arttığını görüyoruz

Heyecan sürüyor

Koç Spor Fest 20 Nisan’da başlayan bahar etabıyla üniversiteli sporcuların mücadelesine sahne olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda 2 Mayıs’ta Konya Selçuk Üniversitesi’nde Oryantiring, Karate ve Eskrim Şampiyonaları heyecanı yaşanacak. Adana Çukurova Üniversitesi, 4-5 Mayıs’ta Futbol Süper Lig Yükselme Müsabakaları, Judo ve Spor Tırmanış Şampiyonaları’na ev sahipliği yaparken, heyecan 8-9 Mayıs’ta Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ndeki Hentbol Süper Lig Yükselme Müsabakaları ile devam edecek. Her yıl büyük heyecana sahne olan büyük finallerin bu yılki adresi ise Denizli olacak. 11-12 Mayıs tarihlerinde Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde 5 bine yakın sporcunun katılımıyla “Atletizm, Basketbol, Dağ Bisikleti, Futbol, Futbol Tenisi, Hentbol, Jimnastik, Okçuluk, Voleybol ve Yüzme Finalleri” gerçekleşecek.Üniversiteli sporcuların yarıştığı müsabakalar ile eş zamanlı olarak Koç Spor Fest’in ziyaret ettiği üniversiteler müzik ve eğlencenin de merkezi oluyor. Rock’ın güçlü vokali Şebnem Ferah bu yıl Koç Spor Fest sahnesinde konserleriyle üniversiteliler ile buluşuyor.

En çok futbol oynuyor, fitness yapıyoruz

GittiGidiyor, sosyal anket servisi Poltio üzerinden yaptığı anketle Türkiye’de spora ve spor dallarına olan ilgiyi ölçtü. Toplam 19 bin 859 kişinin oy kullandığı ankette “Spor yapıyor musunuz?” sorusuna “Evet” yanıtı verenlerin oranı yüzde 46... Spor yapmadığını belirten yüzde 54’lük kesimin yüzde 60’ı zaman bulamadığını, yüzde 17’si spor yapmanın hoşuna gitmediğini, yüzde 15’i doğru antrenman yöntemlerini bilmediğini ve yüzde 8’i spor yapmanın gerekli olmadığını belirtiyor. En geç bir yıl içinde spora başlamak isteyenlerin oranı yüzde 52,3 iken yüzde 47,7’lik kesim ise spora başlamayı düşünmüyor. GittiGidiyor’un anketine göre, spor yapanların yüzde 32,7’sinin motivasyonu sağlıklı yaşam.

Gözde aktiviteler

Sporla ilgilenenlerin en çok tercih ettiği aktivite yüzde 50 ile futbol olurken fitness yüzde 22, doğa sporları (outdoor) yüzde 10, salon sporları yüzde 7, su sporları yüzde 5, tenis ve pilates yüzde 3 oranında ilgi görüyor. Spor aktivitelerinde en çok kullanılan ekipmanların başında yüzde 58,3 ile top geliyor. Ağırlık ekipmanları yüzde 15,3 ile ikinci, koşu bandı yüzde 11,3 ile üçüncü ve bisiklet yüzde 10,6 ile dördüncü sırada yer alırken spor yapanların yüzde 1,7’si en çok mat, yüzde 1,6’sı pilates topu ve yüzde 1,2’si paten kullanıyor.

İki kişiden biri bisiklet kullanıyor

“Bisiklet kullanıyor musunuz?” sorusunun yanıtı yüzde 53 oranında “Evet” olurken kullanım sebepleri de ortaya çıktı. Buna göre, bisiklet sürücülerinin yüzde 37,9’u hem spor hem ulaşım için, yüzde 29,3’ü eğlence amaçlı, yüzde 20,5’i yalnızca spor yapmak için, yüzde 12,3’ü çevreyle dost, hızlı bir şekilde ulaşım sağlamak için bisiklet kullanıyor. Bisiklet yüzde 54,3’lük oranla günlük yaşamın içinde, yüzde 21,5’lik oranla tatilde, yüzde 15,7’lik oranla sahilde ya da ormanda, yüzde 8,5’lik oranla ev ile iş ya da okul arasındaki ulaşımda kullanılıyor.

Erkekler, spor pantolon sever

Erkek giyim markası KİP, ilkbaharyaz sezonunda trendy ve rahat parçalar sunuyor. Koleksiyonda baskılı, indigo ve desenli gömlekler, farklı yaka detaylarıyla dikkat çeken re nkli tişörtler, spor pantolonlar bulunuyor. KİP’in yeni sezon koleksiyonunda yer alan gömlek, tişört ve pantolonlar, fit kesim örme ceketler ya da keten karışımlı modellerle bir arada kullanılabilecek. Ceketlere keten ya da koton mendiller ile renkli loafer ya da spor ayakkabılar eşlik edecek.

Kaliforniya stili yoga

Başta yoga olmak üzere spor giyim alanında faaliyet gösteren prAna, bu yaz Kaliforniya sahillerinin stilini sunuyor. Markanın koleksiyonunda, yoga, pilates, tırmanış ve salon sporlarının yanı sıra seyahatler için tasarladığı tayt ve tişörtler bulunuyor. Koleksiyonda yer alan taytlar kolay esneyen, yumuşak yapıya sahip. Sırt detayları ile dikkat çeken spor sutyenler ve tişörtler ise doğanın tüm tonlarını kucaklayan renk ve desen seçenekleri ile tasarlanmış.

1992’de kuruldu

Sağlıklı, aktif ve özgür bir yaşam mottosu ile 1992 yılında California- Carlsbad’da kurulanp Rana markası yoga, tırmanış ve seyahatler için koleksiyonlar üretiyor. 2012 yılından beri Bluesing sertifikası ile üretilen prAna ürünleri, insan sağlığı ve doğaya saygılı kumaşlardan üretiliyor. Kumaşların boyanma aşamalarında kullanılan doğa dostu ürünlerle, işlemler çevreye zarar verilmeden gerçekleştiriliyor.


YORUM YAZ