MENÜ

Eylem Türk ile Spor Ekonomisi

Abone Ol Google News

'Her spor dalını desteklemeye çalışıyoruz'

Haberin Devamı

Sportive A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Selgur, bütün spor dallarını desteklediklerini söyleyerek, yeni gelişmeye başlayan yüzme, ultra trail, kickbox gibi alanlarda da çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Sportive olarak, Türkiye’de sporu daha çok kişinin hayatına sokabilmeyi ve sporun gelişimine öncülük etmeyi amaçladıklarını söyleyen Sportive A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Selgur, “Türkiye’de alan yaratılan her spor dalını desteklemeye gayret ediyoruz. Ülke genelinde yaptığımız işbirlikleri ve 300’ü aşkın kulüple çalışmamız da bunun en önemli göstergesi” dedi. Türkiye’nin lider spor perakendecisi olarak her zaman sporun daha iyi bir noktaya ulaşması için çalıştıklarını vurgulayan Selgur, şöyle devam etti: “Birçok farklı branşta hem başarılı olacağına inandığımız bireysel sporcuları destekliyor, hem de takım ve federasyonlarla işbirliği yapıyoruz. Distribütörü olduğumuz markaların kimliğine uygun spor organizasyonlarına da destek veriyoruz. Sporun içinde 360 derece yer alan bir marka olarak spor yatırımlarına ağırlık vermek önemli konu başlıklarımız arasında yer alıyor. Sportive olarak basketbol, futbol ve voleybol gibi kitlesel branşların yanında yeni yeni gelişmeye başlayan yüzme, ultra trail, kickbox gibi alanlarda da çalışmalar yürütüyoruz.”

Haberin Devamı

Forma sponsoru

Selgur, spor yatırımlarıyla ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “Türkiye distribütörü olduğumuz dünyaca ünlü outdoor markalarından İsviçreli Mammut ile 2015 yılından beri Mammut Tahtalı Run to Sky isimli ultra trail organizasyonunun isim sponsoruyuz. Aynı şekilde Arena markamız ile de Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nın isim sponsoruyuz. Basketbol ve voleybolda önemli takımlarla çalışmalar yürütüyoruz. Hatta yurtdışından ilk işbirliğimizi Makedonya Milli Basketbol Takımı’nın ürün ve forma sponsoru olarak gerçekleştirdik.”

Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası İstanbul’da!

Sportive’in desteğiyle 2015 yılından beri yüzme tutkunlarını bir araya getiren Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, 4-5 Ağustos’ta İstanbul’da düzenlenecek. Organizasyonla ilgili olarak bilgi veren Sportive A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Selgur, şunları söyledi: “Sportive olarak, Çanakkale’den Van’a 14 ilde, 27 mağazayla yılda 13 .5 milyon müşteriyle buluşuyoruz ve Türkiye’nin en yaygın, çok markalı lider spor perakendecisi olarak birçok farklı branşta sporu ve sporcuyu desteklemeye gönül vermiş bir markayız. Bu anlamda 2015 yılından beri Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasındaki en kapsamlı şampiyonalar bütünü olan ‘Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nın Arena markamız ile isim sponsoruyuz .” Distribütörü oldukları markaların misyonuyla örtüşen spor organizasyonlarını desteklemenin, Sportive olarak kendilerini besleyen en önemli kanallardan biri olduğunu belirten Selgur, şöyle devam etti: “Yüksek teknolojili yüzme ekipmanlarıyla dünyada önemli bir pazar payına sahip Arena ile de bu organizasyonun parçası olmaktan çok mutluyuz. Hem yurt içinde, hem de yurt dışında yoğun ilgi gören bu şampiyona, bundan 3 yıl önce ilk kez Marmaris’te düzenlenmeye başladı. Gelişime açık vizyonuyla Marmaris sınırlarını aşan Arena Aquamasters, Bodrum ile de

Haberin Devamı

buluştu ve şimdi de İstanbul’da büyümeye devam ediyor. Katılımcılara doğa ve deniz sevgisinin yanı sıra, dayanıklılık ve dayanışma bilinci de kazandıran şampiyonanın geliş imine şahitlik etmekten gurur duyuyoruz .”

‘250 milli sporcu ve antrenöre destek veriyoruz’

Spor yatırımlarını fazlasıyla önemseyen, sporu sahiplenen bir marka olduklarını dile getiren Zeynep Selgur, “Türkiye’de sporun gelişmesi için her yaştan insana sporu sevdirmek ve başarılı sporcular yetiştirilmesinde rol oynamak edindiğimiz misyonların başında geliyor” dedi.

Yaptıkları yatırımların geri dönüşü nün, marka kimliklerinin oluşmasına büyük ölçüde katkı sağladığını ifade eden Selgur, “Ve bu, sektörde edin diğimiz yeri de sağlamlaştırdı” diye konuştu.

Selgur, destekledikleri sporcularla ilgili olarak da şu bilgileri paylaştı:

“Mammut ile ultra trail alanında başarılara imza atmış İsmet İnan, Soner Büyükatalay, Kemal Kukul ve Ayşen Aktaş’tan oluşan ‘Mammut Proteam’ isimli bir takımımız var . Bu takım bizi ultra trail organizasyonlarında temsil ediyor. Kickbox alanının en iyi markalarından Everlast ile Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan Cihad Kepenek, Mücahit Kulak ve Sercan Çelik’in sponsoruyuz. Ayrıca markalarımızdan Arena ile Türkiye Yüzme Federasyonu’nu ve ülkemizi başarıyla temsil eden yüzücü Emre Sakçı ve paralimpik yüzücü Hamit Demir’in de aralarında bulunduğu 250 milli sporcu ve antrenöre destek veriyoruz.”

Haberin Devamı

'Spor giyim sektörü gelişiyor’

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de spora olan ilginin her geçen gün büyüyerek devam ettiğini kaydeden Zeynep Selgur, “Sağlıklı yaşamanın daha popüler hale gelmesiyle birlikte spora olan ilgi elbette spor giyim sektörünün de gelişmesini sağladı. Ayrıca sporun ekonomideki büyümeyi tetiklediği de çok açık” dedi.

Selgur, şöyle devam etti:

“Hazır giyim sektöründeki halka açık dünya devleriyle spor dünyasının en önemli markalarının cirosu ve piyasa değeri arasındaki ciddi fark da bunun bir kanıtı. Spor perakendeciliği sadece tasarım değil teknolojiyle de buluşuyor. Bu da beraberinde ciddi bir Ar-Ge çalışması gerektiriyor. Hem yatırım boyutu hem de Ar-Ge süreci spor perakendesini hazır giyimden ayırıyor ve sektörü sadece belli markaların yer alabileceği bir alan haline getirerek ekonominin gelişmesine de katkı sağlıyor.”

‘Kadın Gücü’nün yeni temsilcisi

'Be More human' mottosuyla insanı fiziksel, zihinsel ve sosyal olarak geliştirmeyi hedefleyen Reebok, Danai Gurira ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında kadınları, kendi kendilerinin kahramanları olması konusunda teşvik ediyor. Fitness ve iyi yaşam yoluyla elde edilen fiziksel ve zihinsel gücün savunucusu Gurira, bu işbirliğiyle, Reebok’ın ‘Önce Kadın Kampanyası’na öncülük etmek için bir araya gelen dinamik kadın kadrosunda yerini aldı.

Gurira, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Hepimiz gücü farklı şekilde algılıyoruz; fiziksel olarak, zihinsel dayanıklılıkla, dürüstlükle ve en önemlisi toplum aracılığıyla... Güç, kişisel inançlarımın ve oyunlarımda tasvir ettiğim karakterlerin merkezinde yer alıyor. Reebok’la çalışmaktaki amacım da kadınların içindeki gücü ortaya çıkarmak ve kültürel kadın devrimine öncülük etmeye devam edebilmek. Her birimiz birbirimize kahraman olmalıyız.”

Rol model...

Reebok Kıdemli Marka Müdürü Sanem Karacan ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Reebok olarak, kadının gelişimine önem veriyoruz . Güçlü, kendine güvenen ve fark yaratan kadınları rol model olarak seçiyoruz. Sporun ve kadının gücünün daha fazla yayılmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Gurira, çok sayıda kadına ilham veren benzersiz bir güç barındırıyor. Onun da güçlü Reebok kadınlarından biri olmasından heyecan duyuyoruz.” Reebok, Danai Gurira’nın yanı sıra, Gal Gadot, Victoria Beckham, Gigi Hadid ve Ariana Grande gibi isimlerle birlikte çalışıyor.

YORUM YAZ