MENÜ

Dünyanın gözü İstanbul'da olacak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Alternatif sporların yükselen disiplini uçurtma sörfünün en iyileri Türkiye’de şampiyonluk için yarışacak. 22 ülkeden 60 sporcu, İstanbul Boğazı’nda 12-20 Ağustos tarihlerinde Uçurtma Sörfü Avrupa Şampiyonasın’da mücadele edecek. Uçurtma sörfünün tüm dünyada sevilen bir spor olduğunu söyleyen Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, “Bu sporun en iyileri İstanbul”da, Uçurtma Sörfü Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. Dünyanın ilgisini çekecek güzellikte bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız” dedi. Uçurtma Sörfü Türkiye Şampiyonası ve İstanbul Boğazı yarışlarının bir arada gerçekleşeceği İstanbul Kite Festivali’nin Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli olduğunu belirten Akdurak, “Tüm dünyanın ilgi odağı olacak bu festival, bizler için çok önemli bir organizasyon. Uluslararası organizasyonları yapmak federasyonların görevleri arasında” diye konuştu.

Yelken sporuna katkı

Akdurak, şöyle devam etti: “Bu spor dünyaya mal olmuş güzellikte bir şehirle birleşince muhteşem görüntüler ve nefes kesici yarışlar ortaya çıkacak. Ve bu yarışlar bütün dünyada izlenebilecek. Bu yarışlar yelken sporuna ve yeni sporcuların yetişmesine katkı sağladığı kadar, ev sahipliği yapan ülkenin turizmine de katkı sağlıyor. Alternatif turizmin dünyada giderek daha popüler hale gelmesi ile bu tarz organizasyonlar, ülkelere reklam imkânı da sağlamış oluyor.”

Nike’tan‘beyaz’yaz

Nike Sportswear yaza özel, White Sneaker Koleksiyonu’nu tanıtıyor. Fotoğrafçılar Mert Alaş ve Marcus Piggott, Nike White Sneaker Koleksiyonu’nun tanıtımı için bir araya geldi. Fotoğrafçılar yeteneklerini, ünlü oyuncular Büşra Develi Dilan Deniz, Metin Akdülger ve Milli Futbolcu Enes Ünal ile görücüye çıkardı. Koleksiyondaki spor ayakkabılar, AirMax 97 OG gibi ikoniksilüetler ve zamana bağlı olmayan klasiklerin yeni versiyonlarıyla dikkat çekiyor.

Sportif adımlar...

100. yılını kutlayan İnci’nin, Gamze Saraçoğlu Kreatif Direktörlüğü’nde hazırlanan 2017 İlkbahar-Yaz Erkek Koleksiyonu’nda yer alan spor modeller günün her saatine eşlik ediyor. Farklı tasarımları ve hafif tabanları ile dikkat çeken modeller, rahatlığı şıklıkla buluşturuyor. İnci’nin Boyhood Grubu’nda yer alan bronz model ise renginin yanı sıra rahatlığı ile de sezonun en popüler parçası olmaya aday.

Boğaz rengarenk olacak

Uçurtma sörfü sporcuları Boğaz’da Avrupa’nın en büyüğü olmak için mücadele verirken, yarışların Türkiye’nin tanıtımına yaklaşık 20 milyon, Türk turizmine ise 5 milyon Euro’luk bir katkıda bulunacağı tahmin ediliyor. Organizasyon, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) himayesinde, Oli Spor Kulübü ve Playmaker Sports&Entertainment Ajans tarafından 12-20 Ağustos’ta düzenleniyor. 12 Ağustos Cumartesi günü 22 ülkeden 60 önemli uçurtma sörfü sporcusu, yılda sadece 8 kez kapanan Boğaz’ı adeta rengarenk boyayacak.

Türkiye Avrupa’nın Gözdesi

Türk yelkenciliği için çok değerli bir yere sahip olan İstanbul Kite Festival, dünya standartlarındaki organizasyonuyla da İstanbul’u dünyaya tanıtmak için önemli bir görev üstleniyor. Turizmin gelişiminde alternatif sporların önemi büyük. Türkiye de bu alanda önemli lokasyonlara sahip bir ülke. Turgutreis, Alaçatı, Gökova, Akyaka, Kilyos gibi rüzgârın bol olduğu noktalarda uzun süredir gerçekleştirilen uçurtma sörfü organizasyonları sayesinde başta İngiltere, Rusya ve Almanya olmak üzere Avrupa’nın bir çok noktasından sporcular Türkiye’yi tercih ediyor. Uçurtma Sörfü Avrupa Şampiyonası ise bu ilginin daha da artmasını sağlayacak.

YORUM YAZ