MENÜ

Caner Odabaşoğlu: ‘Sporun tatil tarzı olarak benimsenmesini amaçlıyoruz'

Abone Ol Google News

Spor festivali Çeşme Weekend’in organizatörü Macera Akademisi’nin Yönetici Ortağı Caner Odabaşoğlu, “Sporun bir yaşam ve tatil tarzı olarak benimsenmesini amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

21-22 Eylül 2019’da düzenlenecek olan Çeşme Weekend’in tatil, spor ve eğlenceyi bir araya getireceğini belirten Odabaşoğlu, “Etkinliği, önemli bir turizm destinasyonu olan Çeşme’de, turizm sezonunun sonunda gerçekleştireceğiz. Bu sayede yerel ekonomiyi canlandırırken katılımcıya da avantajlı imkanlar sunuyoruz. Amatör yarışmacılar ile eğlenceyi buluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Katılımcılara iki gün boyunca tam bir spor festivali deneyimi yaşatacaklarını ifade eden Odabaşoğlu, “Organizasyonda her seviye koşucu için koşu yarışı, yüzme yarışı ve kürek sörfü gibi aktiviteler yer alacak. Üstelik minik adımlar ve minik kulaçlar yarışlarındaki parkurlarda ailenin küçükleri de geleceğin sporcuları olmaları için cesaretlendirilecek” dedi.

Kürek sörfü…

Odabaşoğlu, şöyle devam etti: “Yarışmaların yanı sıra yoga, zumba, fitness, kürek sörfü ve yol bisikleti sürüşü gibi deneyim aktiviteleri de katılımcılara sunulacak. Çeşme Weekend etkinliğini 2015 yılında başlattığımızda tatil, eğlence ve sporu Türkiye’de benzersiz şekilde birleştirmiş olduk. Sonraki yıl yüzde 60 oranında artan katılım da bunun en büyük kanıtıydı.”

Haberin Devamı

‘Amatör sporlar 10 senede katlanarak büyüdü’

Caner Odabaşoğlu, Türkiye’de amatör sporların 10 senede katlanarak büyüdüğünü söyleyerek, şu bilgileri verdi: “Türk insanı her sene daha fazla spor yapıyor. Özel organizasyonlar ve kurumların, bu artışta payı çok yüksek. 2009 yılında ülkemizde yılda 20 civarında özel koşu organizasyonu varken 2015 yılında bu sayı 53 oldu. 2019 yılında 120’den fazla özel koşu organizasyonunun düzenlenmesi bekleniyor. Sadece Macera Akademisi olarak her yıl 9-12 yarış organize ederek yıl içinde en fazla özel yarış düzenleyen konumundayız. Benzer artış, koşu gruplarının sayısında da var. 2009- 2010’da koşu grubu sayısı 10’dan azdı. Bugün sadece İstanbul’da en az 10 kişiden oluşan 150’den fazla grup, koşular düzenliyor.”

‘Markalar destek sağlıyor’

Kamu kurumları ve kurumsal şirketlerin Çeşme Weekend’e ilk yılından bu yana büyük destek verdiğini belirten Caner Odabaşoğlu, 21-22 Eylül’de gerçekleştirilecek Çeşme Weekend 2019’un sponsorlarıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Üçüncü kez gerçekleştirdiğimiz organizasyonumuzun kurumsal sponsoru Çeşme Belediyesi. Ayrıca tüm etkinliklerimiz Türkiye Atletizm Federasyonu ve Herkes İçin Spor Federasyonu çatısı altında yapılacak. Etkinliğimizin mekân sponsoru ise bu yıl 35. kuruluş yılını kutlayan Çeşme Paparazzi olacak. Sosyal sorumluluk partnerimiz ise Ege Orman Vakfı. Toyota Hybrid ve Boyner gibi markalar ise ödül ve etkinlik sponsorlarımız. Eker ve Nesfit gibi markalar da organizasyonumuza sportif beslenme alanında sponsorluk desteği verecekler.”

Rakamlarla Çeşme Weekend

■ Üçüncüsü düzenlenen Çeşme Weekend’de 3 farklı disiplinde 7 farklı yarış düzenlenecek.

■ Çeşme Weekend’e ilk kez düzenlendiği 2015 yılında 711 sporcu, 2016 yılında ise 1137 sporcu katıldı.

Haberin Devamı

■ 2019 yılında ise 1400 yarışmacı, aileleriyle beraber 4 bin kişilik katılımcının Çeşme’ye gelmesi bekleniyor.

■ Çeşme Weekend’i gerçekleştiren Macera Akademisi, 2004 yılından bu yana 130’dan fazla sportif yarış organize etti.

YORUM YAZ