MENÜ

Bülent Yumuşaker: Her şey satranç için

Abone Ol Google News

Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker, ana hedeflerinin satranç sporunun gelişmesi ve kitleselleşmesi olduğunu söyleyerek, “25 bininci satranç sınıfımızı geçen ay Ankara’da açtık” dedi.

Haberin Devamı

Satrancın Türkiye’de yaygın biçimde oynanan, kitlesel bir spor ve en önemlisi bir eğitim enstrümanı haline getirilmesi hedefiyle 2005 yılı Aralık ayından beri Türkiye Satranç Federasyonu’nu ana sponsor olarak desteklediklerini belirten Yumuşaker, “Bankamızın satranç sporunu desteklemesinde, satrancın çocukların ve gençlerin zihinsel ve kişilik gelişimlerine önemli katkılar yapan, gençleri zarar verici alışkanlıklardan koruyan bir eğitsel araç olmasının büyük payı bulunuyor” diye konuştu.

Bülent Yumuşaker: Her şey satranç için

Sportif başarılar...

Satranç sporunun gelişmesi hedeflerine ulaşmak için iki temel strateji benimsediklerini ifade eden Yumuşaker, şöyle devam etti: “Bunlardan ilki satrancın tabandan başlayarak yaygınlaştırılması, önce çocuklar arasında yaygın bir spor haline getirilmesi... İkincisi ise ülke genelinde yaygınlaşmasının bir sonucu olarak ulusal ve uluslararası alanda sportif başarılar elde edilmesi.”

Haberin Devamı

‘Kulüp sayıları çoğaldı’

2005-2006 eğitim öğretim yılından itibaren satrancın ilk ve orta dereceli okullarda seçmeli ders olarak okutulmaya başlanmasının önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Yumuşaker, şunları söyledi: “Bu tarihten itibaren okullara malzeme desteği sağlamaya karar verildi. Zaman içerisinde satrança olan ilgi arttı, kulüp sayıları çoğaldı ve veliler çocuklarını satrança yönlendirmeye başladı. Okullarda yükselen ilgiyi sistematik bir yapıda artırmak ve başarıyı desteklemek amacıyla Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği organizasyonu düzenlenmesi teşvik edildi. Bu teşvik 2015’ten bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi bünyesindeki Okul Sporları Şubesi Müdürlüğü ve TSF iş birliğiyle yürütülmeye devam ediliyor.”

Bülent Yumuşaker: Her şey satranç için

‘Çalışmalarımız devam edecek’

Yaptıkları sponsorluğun ardından sporcu sayısının 30 binden 913 bin 762’ye yükseldiğini kaydeden Bülent Yumuşaker, “Satranç antrenörü sayısı 2 binden 86 bin 857’ye, satranç turnuvalarının sayısı ise 400’den 9 bin 550’ye yükseldi. Ayrıca satranç kulüplerinin sayısı 600’den 2 bin 106’ya, unvanlı sporcu sayısı 6’dan 182’ye çıktı” dedi. Yumuşaker, şöyle devam etti: “Ulusal ve uluslararası şampiyonalarda elde edilen başarılarla Türkiye, satranç coğrafyasında güçlü bir yer edinmeye başladı, bu da satranç sporuna ilgiyi artırdı. Bu kapsamda satrancın yaygınlaştırılması ve gelişmesi için çalışmalarımız devam edecek. Ayrıca TSF ve ilgili Bakanlıklar iş birliğinde bankamızın satrancı yaygınlaştırma stratejisini tamamlayıcı nitelikte projeler devam edecek.”

’25 bininci satranç sınıfımızı açtık’

Talep eden devlet okullarına 10 adet satranç takımı, 1 adet satranç panosu ve 10 adet Başlangıç ve Orta Düzey Satranç Kaynak kitabından oluşan bir set gönderdiklerini anlatan Bülent Yumuşaker, “Devlet okullarının yanı sıra Bakanlık iş birlikleriyle çeşitli kurumlarda da sınıflar açıyoruz” dedi. Yumuşaker, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “2013 yılında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evi, Çocuk Evi, Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurdu, Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi gibi 305 birimde toplam 422 satranç sınıfı açtık. TSF ana sponsorluğu paralelinde, 2013 yılında Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu’na (KKSF) da ana sponsor olduk. 25 bininci satranç sınıfımızı 26 Kasım 2019 tarihinde Ankara Yenimahalle’de Ergazi Şehit Adil Yurtoğlu İlkokulu’nda açtık.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ