MENÜ

"Bizim için sağlık her şeyden önemli"

Abone Ol Google News

Messe Frankfurt Istanbul’un Yönetici Ortağı Tayfun Yardım, Dünya Ralli Şampiyonası’nın sponsorlarından Automechanika fuarını Corona Virüsü nedeniyle haziran sonuna ertelediklerini söyleyerek, “Bizim için sağlık her şeyden önemli” dedi. Koronavirüs’ün her sektörde olduğu gibi fuarcılığı da etkilediğini belirten Yardım, “Bu konuda Messe Frankfurt olarak hükümetin alacağı kararlar doğrultusunda gerekeni yapacağız” diye konuştu. Salgının tamamen kontrol altına alınmasıyla fuar faaliyetlerinin de süreceğine değinen Yardım, şöyle devam etti: “Çalışmalarımız kapsamında motorsporlarını ve sporcularını desteklediğimize ve katma değer yarattığımıza inanıyoruz. TOSFED tarafından 12-15 Eylül 2019 tarihlerinde Marmaris’te düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) Rally Turkey etkinliğine Automechanika markamız ile sponsor olduk. Ülkemiz motorsporları alanında çok şanslı. Ayhancan Güven çok genç yaşta kazandığı şampiyonlukların üzerine Porsche gibi bir markanın resmi pilotu olmayı başardı. Bayrağı Dünya şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu’ndan alan Toprak Razgatlıoğlu ve Öncü Kardeşler motosiklette müthiş başarılara imza atıyorlar. Dünya Ralli Şampiyonası’nın belki de en güzel ayağı tekrar ülkemizde yapılıyor. Bunlar spor dalları için olduğu kadar, ülkemizin tanıtımı adına da çok güzel gelişmeler ve heyecanla desteklenmeleri gerekiyor.”

Haberin Devamı

‘Spor bilinci önem kazandı ’

Haberin Devamı

Yardım, spor ekonomisinin gelişimiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu: “Spor endüstrisinin geliştiği yadsınamaz bir gerçek. Endüstri geliştikçe spor fuarlarının sayısı da artış gösterecek” dedi. Günümüzde sporun, ekonomik anlamda yüksek katma değer sunan bir endüstri olarak kabul edildiğini söyleyen Yardım, “Spor bilinci ve alışkanlığı geliştirmek artık sadece profesyonel sporcular için değil, sağlığına önem veren tüm bireyler için önem kazandı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ’de de bu bilincin her geçen yıl arttığını görmekten ve spor ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

‘Desteğimiz sürecek’

Messe Frankfurt İstanbul olarak spora ve sporculara destek vermeye devam edeceklerini anlatan Yardım, “Yakın gelecekte yeni projeler hayatageçirmeyi planlıyoruz. Ortaya koyduğumuz tüm projelerimizdesadece bir fuar organize etmeyi değil, beraberinde ortaya çıkacak katma değeri de düşünerek hareket edeceğiz” dedi. Günümüzde fuarların, yeni pazarlara girmek ve ticareti artırmak için en çok tercih edilen yöntemlerden birisi olduğunu kaydeden Tayfun Yardım, şu bilgileri verdi: “Tarihi 1240 yılına dayanan Messe Frankfurt, tüm dünyada; otomotiv, tekstil, dekorasyon, aydınlatma, ses-ışık teknolojileri, müzik, gıda üretim teknolojileri, endüstri teknolojileri, ofis/kırtasiye gibi birçok farklısektörde dünyanın önde gelen fuarlarını organize ediyor. Messe Frankfurt Istanbul olarak şirketin Türkiye’deki operasyonlarını yürütüyoruz. Misyonumuz, Messe Frankfurt’un dünyanın farklı lokasyonlarında organize ettiği fuarlarile ülkemizin ihracatına katkıda bulunmak ve bir köprü görevigörmek.”

Bisiklet fuarı düzenliyor

Haberin Devamı

Messe Frankfurt Istanbul olarak her yıl uluslararası motosiklet, bisiklet ve aksesuarları fuarı Motobike Istanbul’u ve uluslararası otomotiv endüstrisi fuarı Automechanika Istanbul’u düzenlediklerini kaydeden Yardım, “Motobike Istanbul bu yıl, 24 ülkeden 285 markaya ve 108 bin 485 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Automechanika Istanbul ise geçen yıl, 38 ülkeden 1.400 katılımcı ve 45 bin 979 ziyaretçiyi ağırladı” diye konuştu.

Sıfır Karbon Fuarı projesi

Bu yıl Motobike İstanbul 2020 ’de bir ilke imza atarak Türkiye’nin İlk Sıfır Karbon Fuarı projesini gerçekleştirmek üzere yola çıktıklarını hatırlatan Tayfun Yardım, şöyle devam etti: “Tüm katılımcılarımız, ziyaretçilerimiz ve sponsorlarımız adına binlerce ağaç dikilmesine vesile olduk. Ege Orman Vakfı ile iş birliği içerisinde Automechanika Istanbul fuarında da projemiz kapsamında fidan dikmeye devam edeceğiz.”

"Yelken sporunu destekliyoruz"

Messe Frankfurt Istanbul olarak yelken sporunu desteklediklerini ifade eden Tayfun Yardım, “Cenoa Sailing tarafından yarıştırılan ‘Cruiser’ sınıfı bir yelkenliye sponsorluk yapıyoruz. Çalışanlarımızdan kurulu bir ekip olarak da önümüzdeki yıl yarışlara katılmayı hedefliyoruz” dedi. Yardım, “Firma olarak Türkiye’nin spor endüstrisine kattığımız ekonomik değerin yanı sıra, sosyal sorumluluğumuzun da getirdiği farkındalık ile ülkemizde yetişen, gelecek vaat eden sporcuları ve sporları desteklemekten ayrıca mutluluk duyuyoruz” dedi.

YORUM YAZ