MENÜ

'Amacımız spor yapmak isteyenlere destek olmak'

Abone Ol Google News

Spor ekonomisinin sadece Türkiye’de değil dünyada da en hızlı büyüyen sektörlerden bir tanesi olduğunu söyleyen Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Yakın geçmişte, tüm spor dallarının Türkiye’de yarattığı toplam ekonomi belki 100 milyon Dolar seviyesini geçmiyordu. Şimdilerde ise yıllık büyüklüğü milyar dolarlarla ölçülen bir sektörden bahsediyoruz” dedi. Bu rakamların yurt dışında çok daha üst seviyelerde olduğunu belirten Çağlar, “Genel olarak baktığımızda; yolun daha çok başında olmakla beraber, farklı spor dallarının da pastadan pay almaya başlamasıyla birlikte sektörün ciddi bir ivmelenme döneminde olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İş birlikleri geliştirdik’

Çağdaş Holding olarak en büyük amaçlarının Bodrum’da spor yapmak isteyen gençleri ve çocukları desteklemek olduğunu ifade eden Çağlar, şu bilgileri verdi: “30 yıldır faaliyette bulunduğumuz Bodrum’da sporu tabana yaymak ve Bodrum’da yetişmiş takım ve sporcularımızı desteklemek için farklı iş birlikleri geliştirdik, geliştirmeye devam ediyoruz. Amacımıza yönelik olarak Bodrum’da farklı spor branşlarını destekliyoruz. Bunlardan ilki ana sponsoru olduğumuz Bodrumspor. Bir diğeri kadın basketbol takımımız ki, geçtiğimiz yıl birinci ligi şampiyon olarak tamamladılar. Ve bu yıl Süper Lig’de mücadele etmeye hak kazandılar. Üçüncüsü de 2013 yılında kurulan ve vücut geliştirme alanında faaliyet gösteren Bodrum Team. Bunun yanında yine Bodrum Kadın Voleybol Takımı’nın da ana sponsorluğunu yapıyoruz.”

Haberin Devamı

Yarattığı etki...

Çağlar, hedeflerinin Bodrum’u hem ulusal hem de uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil edip, tanıtmak olduğunu vurguladı. Sporun yarattığı etkinin aslında kelime anlamından çok daha fazlası olduğunu dile getiren Çağlar, şöyle devam etti: “Sporla iç içe olan neredeyse bütün toplumların, gelişmişlik düzeyinde de dünya standartlarının çok daha üzerinde olmasını tesadüfle açıklamak pek de mümkün olmaz. Çağdaş Holding olarak; bir ülkenin toplumsal kalkınmasında iki unsurun çok ama çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunlardan ilki eğitim, ikincisi ise spor. Bu iki unsur, ülkelerin, toplumların, ekonomilerin yükselişindeki sacayakları...Bu bakış açısıyla; sporun Türkiye’deki gelişiminin ve değişik spor dallarında farkındalık yaratmanın Türkiye’nin toplumsal kalkınmasına da büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

Yerel takımlara destek önemli

Bodrum’un dünyada hak ettiği seviyede algılanmasını sağlayacak organizasyonları da Çağdaş Holding olarak her zaman desteklemeye gayret ettiklerini ifade eden Dağlarca Çağlar, “Geçtiğimiz Nisan ayında Bodrum’da düzenlenen ve 8 ülkeden 70 sporcunun katıldığı, Transanatolia Rally Raid’in ilk ayağı olan Rally Halikarnassos da bu organizasyonlardan bir tanesiydi” dedi. Yerel takımlara destek verilmesinin de son derece önemli olduğuna dikkat çeken Çağlar, “Farklı spor dallarının desteklenmesi kadar sporun tabana yayılması da toplumsal kalkınmanın olmazsa olmazlarından...” diye konuştu.

‘BodrumYarı Maratonu’nun sponsorluğunu üstlendik’

Bodrum’da gerçekleşecek Bodrum Yarı Maratonu’nun da isim sponsorluğunu üstlendiklerini anlatan Dağlarca Çağlar, “Bu sponsorlukla birlikte artık maraton da Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu olarak geçiyor” dedi. Türkiye’de ve dünyada maraton ile ilgilenen çok ciddi bir kesim olduğunu belirten Çağlar, “Bu kapsamda, hem onları medeniyetin beşiği olarak tabir edilen Bodrum’da misafir etmekten hem de böylesine prestijli bir organizasyonla Bodrum’u dünyaya tanıtmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Sadece maraton değil, bir nevi festival’

Dağlarca Çağlar, Bodrum’da gerçekleşecek Bodrum Yarı Maratonu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Organizasyon 5-6-7 Ekim’de düzenlenecek. Kayıtlar bodrumyarimaratonu.com adresinden devam ediyor. Kımız & Bodrum Organizasyon A.Ş. tarafından ve Çağdaş Holding isim sponsorluğunda bu yıl birincisini düzenliyoruz. Aslında bundan sadece bir maraton olarak da bahsetmek doğru değil. Bu aslında maraton sporuyla ilgilenenler için hazırlanan bir nevi festival. Organizasyon kapsamında seminerlerden yogalates’e, söyleşilerden zumba gösterisine kadar farklı etkinlikler yer alacak. Festival 5 Ekim Cuma günü sabah saat 10’da yarış kitlerinin dağıtılmasıyla başlıyor. Yarı maratonumuz ise 7 Ekim’de. Halikarnassos 5K, Karia 10K, Myndos 21K koşularının koşulmasının ardından organizasyon Mandalin Sound’da Finisher Party ile son bulacak.”

‘Bodrum sadece bir turizm destinasyonu değil’

Bodrum’un son dönemde yapılan yatırımlarla artık dünyanın marka şehirleri arasına katıldığını söyleyen Dağlarca Çağlar, “Özellikle yabancı yatırım anlamında son yıllarda müthiş bir hareketlilik var. Bodrum’un dünyadaki rakiplerinden en büyük farkı, yatırımcılarına 12 ay yaşanabilecek bir ortam sunabilmesi” dedi. Bu potansiyelin keşfedildiğini belirten Çağlar, şöyle devam etti: “Artık Bodrum yabancıların gözünde de sadece bir turizm destinasyonu değil, bundan çok daha fazlası... Bugün gayrimenkul ve turizm olarak baktığımızda, Bodrum’da devam eden projelerin toplam değeri neredeyse 10 milyar Dolar’a yaklaşmış durumda. Bu da tabii ki gelecek için bizleri heyecanlandırıyor.”

Haberin Devamı

‘Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz’

Dağlarca Çağlar, grubun yeni yatırım planlarıyla ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “Son yıllarda dünyada lüksün sembolü olarak nitelendirebileceğimiz çok sayıda otel, Bodrum’a büyük yatırımlar gerçekleştirdi. Biz de Çağdaş Holding olarak turizm yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 2015 yılında, Turgutreis’te 75 milyon Euro yatırımla devreye aldığımız SwissÙtel Resort Bodrum Beach’in ardından ikinci Swissotel markalı otelimiz için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yokuşbaşı bölgesinde, 100 milyon Euro yatırımla hayata geçireceğimiz Swissotel Bodrum Hill’i 2019 yılı içinde hizmete açmayı planlıyoruz.”

YORUM YAZ