MENÜ

Hiç bitmesin istedik

Abone Ol Google News

Jorge Jesus Fenerbahçe’ye öyle bir futbol oynatıyor ki, sırf Fenerbahçe taraftarı değil, bütün futbol severlerin maç bitmesin de biraz daha izleyelim diyordur. Jesus ilk geldiği günlerde verdiği röportajda, kazanmak var, birde taraftarın verdiği paranın hakkını vermek adına güzel futbol ile kazanmak var, onlara bunu sağlayabilirsek o zaman işimizi yapmış oluruz demişti.

Haberin Devamı

İşte şimdi bunu görüyoruz Fenerbahçe takımında. Maça yine her zaman ki gibi ileride baskı ile başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalarda golü buldu, ardından ikinci golün gelmesi takımı çok rahatlattı. İlk zamanlar ileride baskıyı 30-35 dakika yapabilirken, bunu artık 90 dakikaya yaydıklarını görüyoruz. Jesus oyuncularına skordan bağımsız her zaman aynı tempoda oynamalarını ve gol iştahlarının hiç bitmesini istememektedir. Oyuncularda giren çıkan fark etmeden aynı sistemde bu iştahlarını devam ettiriyorlar.

Jesus Fenerbahçeli oyunculara o kadar çok sistem öğretti ki, hangi sistemle oynasa takım hemen o sisteme adapte olup, ona göre oyunlarını oynuyorlar. Bu çok büyük avantaj sağlanmaktadır, rakip nasıl oynuyorsa, Fenerbahçe’nin oyun içerisinde a,b,c planları olduğundan dolayı, oyun içerisinde çözüm bulması çok daha kolay olmaktadır.

Haberin Devamı

Oyuncu performanslarına bakarsak, Crespo’nun olağan dışı oyunu taraftarı yine mest etmiştir, o estetik ve süper golü, hafızalarımızda hep yer edinecektir, değeri her gün daha çok artmaktadır. Arao her geçen gün daha iyi oynamakta ve uzun topları çok etkili olmaktadır. Valencia bitmek bilmeyen enerjisi ile yine golünü attı, Pedro gol kaçırdığı halde, taraftarın desteği ile yine oyun içinde olması ve arkadaşlarına alan açarak görevini yerine getirmiştir. Ferdi ileri geri mükemmel çalıştı ve her alanda destek verdi.

İrfan canı herhalde bu kadar depar atarken görmemiştik, oda klas gol attı. Gustavo her hafta duran toplarda gol atarak takıma bu şekilde katkı sağlamaktadır. Diğer bütün oyuncularda çok koşarak ve sisteme uyarak harika oynadılar. Jesus ayrıca Arda için fiziğinin yetersiz olduğunu, topsuz oyunda tempolu değil, toplu oyunda var olmaktadır dedi.

Burada Arda bundan ders alarak onun istediği profilde bir futbolcu olmak için daha çok çalışmalıdır, işte o zaman hepimiz göreceğiz ki dünya yeni yıldızımızı konuşuyor olacaktır. İşte bu oyuncuların özelliklerini ortaya çıkartarak takıma azami verimi vermesini sağlayan Jorge Jesus ve ekibini ayrıca kutlamak gerekiyor.

Artık milli araya gidilecek ve takım bu yoğun maç trafiğinde bir nebze olsun dinlenme fırsatı bulacaktır. Milli aradan sonra Beşiktaş ile müthiş bir derbi maçı bizi beklemektedir, çünkü her iki takımda hızlı oynamayı seviyor, o yüzden eminim ki bu maç bütün futbol severleri heyecanlandırmaktadır.

YORUM YAZ