MENÜ

Dünyanın en zor sorusu, kupayı kim alır?

Abone Ol Google News

Dünya kupası nasıl başladı ? şöyle kısaca bakarsak, favori takımların işi garantiledikten sonra, üçüncü maçlara yedek ağırlıklı çıkarak, grupta ki daha zayıf olan takımlara şans verdiler diyebiliriz. Gruptaki son maçlarda alınan sürpriz sonuçlardan sonra, beklenilmeyen bazı takımlar son on altıya adlarını yazdırmayı başardılar. Ama iş artık eleme aşamasına geldiğinde, favori olan takımlar gerçek güçlerini ortaya koyarak, Fas hariç, kupayı kazanmaya aday takımların hepsi çeyrek finale çıkarak buraların sahibi biziz mesajını verdiler. Artık sahne büyüklerin, asıl savaş şimdi başlıyor.

Haberin Devamı

Çeyrek final maçlarına değerlendirmek gerekirse;

Hollanda- Arjantin; Hollanda geç takım, tecrübesiz oluşları onlar için handikap doğurabilir. Arjantin ise aldıkları sürpriz yenilgiden sonra ayaklar yere sağlam basıyor ve form durumları her maç yükseldi, Messi ve arkadaşları bir adım önde, bu turu geçerler.

Hırvatistan-Brezilya; Hırvatlar da bu maçta işlerinin çok zor olduğunu biliyordur, dolayısıyla maçı penaltılara götürebilmek için, kalelerini kapatmaya çalışacaktır, bunu başarırlarsa şansları var. Brezilya ise, oynadıkları oyun ile rakiplerine göz dağı veriyorlar, Neymar’ın dönüşü ayrıca moralleri yükseltti, ne olursa olsun turu geçeceklerdir.

Haberin Devamı

Fas- Portekiz; Fas dünya kupasında en büyük sürprize imza atarak çeyrek finale geldiler. Tam takım oyunu oynayan, harika bir takım, bu turda yine aynı oyunlarını gösterip turu kapmak isteyeceklerdir. Portekiz bu turnuvanın belki de en formda takımı, her maç üzerine koyarak ve iştahla ilerliyorlar, bu oyun onları yarı finale çıkaracaktır.

İngiltere- Fransa; İngilizler bu turnuvada ki en sağlam takımlardan biri diyebiliriz. Bu sefer çok istiyorlar bu kupayı, çok zor da olsa turu geçeceklerdir. Fransa tarafına bakarsak, maç içinde inişler çıkışlar yaşıyorlar, güçlü takımlara karşı bu durumda olurlarsa mağlubiyet kaçınılmaz olur, o yüzden turu geçmek adına İngiltere sanki bir adım önde.

Sonuç olarak bizi harika çeyrek final maçları beklemektedir, dünya kupasının heyecanını esas şimdi iliklerimize kadar hissedeceğiz. Şunu da dip not olarak düşmek isterim, ben Brezilya-Portekiz finali beklemekteyim.

YORUM YAZ