MENÜ

Zaferin şifresi kontrollü oyun

Abone Ol Google News

Sergen Yalçın geldiği andan itibaren Beşiktaş’ın görüntüsü, sonuca odaklı maçlarda galibiyet, şampiyonluk adaylarına karşı ise iyi oyuna rağmen puan kayıpları şeklinde geçti. Deplasmanda gerçekleşecek Galatasaray derbisi ise en zor sınav. Galatasaray’ın Sivas’ta galibiyete yakın bir oyun oynaması, formda hücum ve orta saha hattı, iç saha ve Fatih Terim faktörleri Sarı-Kırmızılılar’ı favori yapıyor. Beşiktaş ise maçı kendi lehine çevirebilmek için birçok sıkıntısını gidermek zorunda. Öncelikle duran topla kolay gol bulan Galatasaray’a karşı yan top adam paylaşımlarında yüksek konsantrasyon şart. Mariano- Feghouli’nin uyumları bu pozisyon için savunmaya yardım konusunda N’Koudou’yu, Onyekuru’nun çabukluğu Gökhan Gönül tecrübesi ve formda oluşu düşünüldüğünde çok önemli hale getiriyor.

Haberin Devamı

Boateng, katkı verebilirse...

Hücumda her maç sağ önde farklı bir isme yer veren Sergen Yalçın’ın, Saracchi’nin çabuk oyunculara karşı zaafını kullanabilmek adına Lens ya da Diaby’yi tercih etmesini bekliyorum. Büyük oyuncular büyük maçları sever. Falcao-Burak Yılmaz rekabetine eğer Boateng katkı verebilirse Beşiktaş’ın Galatasaray savunmasını araya ya da arkaya atılan toplarda zorlaması mümkün.

Haberin Devamı

Daha az baskı hissedecekler

Son olarak maçın sonuçları ne getirir... Beşiktaş şampiyonluğa daha Sergen Yalçın gelmeden havlu attığı için oyuncuların kısmen Galatasaraylı oyunculara göre az baskı hissedebileceğini düşünüyorum. Skorun dengede gittiği her dakika, Beşiktaş bunu avantaja dönüştürebilir. Eğer 3 ya da 1 puan alabilirse hâlâ şampiyonluktan bahsetmesi zor. Ancak Galatasaray’ın puan kaybı şampiyonluk yolunda çok ağır yara alması demek. Kısaca Beşiktaş kontrollü oyunda iyi savunma yapıp rakibinin bıraktığı boşlukları çabuk görebilirse maçı kazanabilir ama Galatasaray’ın şu an için birçok ayrıntıda Beşiktaş’ın önünde olduğu gerçeğini kabul etmek gerek.

YORUM YAZ