MENÜ

Yürekleriyle oynuyorlar

Abone Ol Google News

Bana futbol şansı nedir deseler A Milli Takımımız’ın Arnavutluk maçını izlemelerini tavsiye ederim. Oyun planlarımız tutmadı belki ama mücadele anlamında yine üst düzey iş çıkardık. Sonuçta yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik denebilir. Eğer Fransa’dan puan almayı başarabilirsek, İzlanda maçı için de beraberlik kredisini cebimize koymuş olacağız. Ancak kötü bir sonuçta iç sahada İzlanda ile final maçına çıkacağız. Tabii gönül ister ki Fransa’dan alacağımız puanla İzlanda maçını kazanıp gruptan lider çıkalım. Ancak bu umudu bize, daha düne kadar ciddi anlamda ümidimizi kestiğimiz milli takım oyuncuları ve Şenol Güneş’in verdiğini unutmadan haklarını teslim etmek gerek.

Haberin Devamı

Elbette büyük kayıp

Arnavutluk maçına göre daha savunması güçlü bir takım olmak gerek, belki Umut Meraş’ın tarafında stoperlerden birini kullanmak gerek, ya da topu biraz daha ayağımızda tutarak savunma yapabilmek için İrfan veya Yusuf tercihleri gibi hamleler gelebilir. Bunlar sadece ayrıntı ve yapılacak her seçim eleştiriye açıktır. Ancak eleştiriye açık olmayan tek konu oyuncularımızın sahaya yüreklerini koyarak yaptıkları mücadele. Emre Belözoğlu’nun yokluğu tabii ki kayıp ama elimizde çok formda olan Ozan ve Mahmut’un olması, bu açığı kapatacaktır.

Haberin Devamı

En kilit 3 isim var

Tabi bizim için deplasmandan puan alabilmek adına bazen pozisyona dahi giremediğimiz anlarda sürpriz işler yapabilecek Cenk Tosun ve Burak ile performansı gittikçe yükselen ve savunmanın kalbi olan Merih Demiral en kilit oyuncularımız olacak. Fransızlar ise her oyuncunun yokluğunu doldurabilecek kadro genişliğine sahip. O yüzden formda olmayan bir Pogba ve Mbappe oynasa da çok büyük dezavantaj olmazdı.

YORUM YAZ