MENÜ

Yorgun Kartal

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her şeyden önce rakibini iyi analiz eden Trabzonspor’un, nerdeyse ilk yarı boyunca bir kez bile hazırlıksız yakalanmaması en dikkat çekici ayrıntıydı. Kontrollü takımlara hücum etme konusunda sıkıntısı olmayan Beşiktaş ise 13. dakikada Talisca-Babel paslaşmasında Talisca’nın net plasesi ile bulduğu golden sonra tempoyu, aynı zamanda da oyunu kontrol etmekte zorlandı. Trabzonspor fırsatı kaçırmadı ve yeni yıldız adayı Abdülkadir’in harika pasında Olcay ile maçı eşitlerken, Beşiktaş taraftarının yedikleri gole rağmen eski oyuncularının hakkını vererek alkışlaması görülmeye değerdi. Aslında ilk 45 dakika Trabzon adına büyük şanstı.

Necip’ten katkıyı alamadı

Bordo-Mavili ekip, Quaresma, Atiba ve Oğuzhan’ın sahada olmayışını çok hisseden Beşiktaş’a özellikle de duran toplardan gol bulabilecekken fırsatları değerlendiremedi. İkinci yarıya direnci artırmak adına sarı kartlı Medel’i çıkararak Gökhan Gönül’ü oyuna alıp, Necip’i ortaya çekerek başlayan Beşiktaş, bu hamleden istediği katkıyı alamasa da Lens’in attığı golle yeniden öne geçti. Sekiz günde üçüncü sert maçını oynayan Beşiktaş’a karşı tempo artırmayı ancak gol yediğinde akıl edebilen Trabzonspor ise, Lens’in karşı karşıya kaldığı pozisyonda dönen topu Rodallega’nın hamlesi ile golle sonuçlandırarak, maçta durumu eşitledi.

Aydınus, kusursuz yönetti

Karadeniz ekibi, ancak beraberlik değil, galibiyet şansı da Yusuf ve Rodallega ile ayaklarına kadar gelmesine rağmen, Beşiktaş’ı yorgun yakaladıkları akşamda fırsatı değerlendiremedi. Beşiktaş ise vasatın üstüne çıkamadığı maçta iki kez öne geçmesine ve Fabri’nin performansına rağmen yorgunluğuna yenik düşerek 2 puan kaybetti. Fırat Aydunus ise Okay’ın ikinci sarı kartı haricinde kusursuz bir maç yönetti.

YORUM YAZ