MENÜ

Yine final yine Fransa

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Telafisi olmayan maçın kontrollü oyunu 2 takım forvet hatlarının kalitesine rağmen kısır denebilecek bir ilk yarı getirdi. Bu kontrollü oyunun beklenenden iyi olan tarafı, Hazard etkisiyle az da olsa Belçika oldu. Ancak pozisyon sayısı birbirine yakın olsa da daha net fırsatı kullanamayan taraf 40. dakikada Pavard'la Fransa'ydı. 2. yarıya karşılıklı pozisyonlarla başlasalar da golü bulan özellikle stoperlerinin duran toplardaki etkinliği ile Fransa oldu. Umtiti'nın ön direkte vurduğu kafa hem skoru hem de oyun üstünlüğünü Fransa'ya getirirken, Mbappe öne çıkan Belçika'ya karşı daha fazla alan buldu.

Formunu yükseltiyor

Ancak özellikle çok çalışmasına rağmen Giroud'nun son vuruş becerisinin kısıtlı oluşu, Fransa'nın maçı koparmasını engelledi. Diğer taraftan Belçika'nın Mertens hamlesi etkili olsa da Fransa'nın hem stoper hem de defansif orta sahaları neredeyse hatasız bir maç oynaması geri dönüşe müsaade etmedi. Sonuçta turnuva başından beri form durumunu her maç yükselten ve futbolun iki yönünü de çok iyi oynamaya başlayan Fransa yine turnuvanın en özel takımlarından Belçika'yı yenerek finalist oldu.

Maçın sorusu

Belçika neden kaybetti? Maç öncesi rakibine göre daha kolay gol yiyen takım olan Belçika, bu istatistiği bozmazken aynı zamanda yakaladığı fırsatlarda oldukça kötü bir gece geçirdi. Özellikle Lukaku, tam bir hayal kırıklığıydı.

Maçın starı

Mbappe yakın savunmaya rağmen özellikle skor avantajı yakalandığı andan itibaren yaptığı klas hareketlerle maçın "Top ayağına gelse" diye izlediğimiz oyuncusu oldu.

Maçın olayı

Umtiti'nin ilk yarı yaptığı hatayı Lukaku'nun değerlendirememesi ve aynı Umtiti'nin 51'de kornerden golü atarak takımını galip getirmesi.

Kısa mesaj

Çok çalışmasına rağmen Fransa Milli Takımı, özellikle bitiriciliği Giroud'dan çok daha iyi bir santrforla bu turnuvayı oynamalıydı.

YORUM YAZ