MENÜ

Yıldızlara dokunmak şart

Abone Ol Google News

Lige verilen uzun arada, eldeki önemli oyuncuların performansını artırmak çok önemli. Abdullah Avcı; Yusuf Yazıcı, Abdülkadir, Djaniny, Hugo, Gbamin gibi isimlere dokunuş yapmak için ciddi mesai harcayacaktır. Geri dönüşte Akyazı’da Fenerbahçe ile oynanacak maç büyük fırsat. Onu kazanmak, yarışa daha sıkı şekilde tutunmak demek.

Haberin Devamı

Başarısız demek yanlış

Öncelikle oynanan oyuna bakarak Trabzonspor ’un hem lig hem Avrupa’da iddialı oluşunu başarısızlık olarak kabul etmek yanlış olur. Süper Lig’de şampiyon olan takımların sonraki sezonlarda yaşadığı sert düşüşler düşünüldüğünde Trabzonspor için başarısız diyemem. Ara sonrasındaki ilk maç Fenerbahçe ile Akyazı’da. Ve kazanılması durumunda fark 3’e düşecek. Bordo-Mavili takım bu fırsatı iyi kullanırsa, yarışa daha da sıkı şekilde tutunacaktır.

Yeni oyuncu kolay değil

Trabzonspor için önce eldeki oyuncuların performansına dokunmak şart. Ara transfer döneminde paran olsa dahi katkı yapacak oyuncu bulmanız kolay değil. Fakat eldeki oyunculardan Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Djaniny, Vitor Hugo, Gbamin gibi isimlerin performansını arttırmak yapılacak transferlerden daha değerli olabilir. Abdullah Avcı da öncelikle bu oyuncuları çıkışa geçirmek adına ciddi mesai harcayacaktır.

Haberin Devamı

Visca'nın dönüşü önemli

Visca deyince akla Nwakaeme örneğinde olduğu gibi göze hoş gelen bir oyuncu tarzı gelmeyebilir, fakat modern futbolun gerektirdiği hücum katkısı kadar işin savunma kısmını da iyi yapan, hem enerjisi yüksek hem de tecrübeli Visca’nın yukarıda saydığım oyuncuların performansını yükseltebilmek adına çok önemli katkısı olabilir. Hatta buna iyi bir ilk yarı geçiren Bakasetas ve Trezeguet’yi dahil edebilirim. Visca’nın sahada olması, bu ikilinin de katkısını yükseltir.

Orta saha alınabilir

Transferde alınacak riski, Şampiyonlar Ligi ihtimalinden önce almamış Trabzonspor’un şimdi almasını beklemiyorum. Daha çok orta sahada Trabzonspor oyununu yönlendirecek, pas trafiğini yönetecek yetenekli bir isme ihtiyaç var. Özellikle Vitor Hugo’nun formsuzluğu düşünülürse, bir stoper transferi de Trabzonspor’un ikinci yarı öncesinde elini bir hayli güçlendirebilir.

YORUM YAZ