MENÜ

Yaptığı işe inanan oyuncular

Abone Ol Google News

Jorge Jesus bizi rotasyonlu kadrolara, farklı dizilişlere alıştırdı belki ama Fenerbahçe’de maçların zorluk seviyesini düşüren çok önemli detaylar var. Rakiplere, kulvara ya da deplasmana göre seçilmiş her oyuncu grubu soyunma odasından yüksek konsantrasyonlu, oyun disiplinini ön planda tutan ve her şeyden önemlisi yaptığı işe inanan futbolcular olarak geliyorlar. O yüzden ‘rakip zayıftı’ kısmı tamamen boş laf. Maçın zorluk derecesini ayarlayabilmek, kolay skor yapmaktan, oyunu ve topu kontrol etmekten geçiyor.

Haberin Devamı

İbre hep Fener’e dönüyor

“Kulübenin de geniş ve kaliteli olması ile 90 dakika içinde güçlü hamleler ile ibre hep Fenerbahçe’ye dönüyor. Jesus’un riskli gibi gözüken ancak çizgi savunma anlayışına henüz sağlıklı hücum edebilen olmadı. Tüm savunma hattının 4’lü ya da 3’lü fark etmeksizin disiplinli şekilde uyguladığı, hiçbir oyuncunun bu 1 adım önde ya da geride kalmadığı anlayış gerçek anlamda ligin savunma şifresi gibi. Bu anlayışa karşı hücum edebilmek için 2 kriter var.”

Paralel koşu, pas kalitesi

Haberin Devamı

“Birincisi, hücum oyuncusunun stoperler arasında yaptığı paralel koşu, ikincisi ise bu oyuncu dikine koştuğu anda topu onunla buluşturabilecek pas kalitesi ve zamanlama. Fakat şu bir gerçek ki ligimizde bunu yapabilecek kalitede takımlar da dahil şimdiye kadar bu savunmayı bilinçli aşabilen olmadı. Sadece ‘dna’larında çabukluk olan Rennes takımı bunu başarabildi. Belki ligimizde de 1-2 maçta bu savunmanın defoları ortaya çıkabilir ama büyük resme bakınca Jesus, bu savunma anlayışı ile çok başarılı olacak gibi gözüküyor.

YORUM YAZ