MENÜ

Üstüne çıkması şart

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yarıda daha şimdiden gelecek sezonun planlamasını yapmaya başlayan Karabükspor’a karşı belkide sezon başından beri en kısır oyunlarından birini oynadı Fenerbahçe. Karabükspor’un topu ayağında oyalamak yerine çabuk kaleye gitmek için dikine oynaması, Mehmet- Josef orta sahasını istedikleri presli oyunu oynayamadıkları için tam anlamıyla gereksiz kıldı. Zaten beklerinin hücum katkısı tartışılabilecek Fenerbahçe’de Mehmet ve Josef’de sürekli yana oynayınca iş tamamen Giuliano, Soldado ve Aatif üçlüsüne bırakılmıştı.

Yedek kalmamalı

Ancak Karabükspor’lu oyuncuların kaybetme stresi yaşamadıkları maçın ilk yarısında defansif anlamda kusursuz oynamaları bu üçlünün sahada olmadıkları hissini verdi. Tabii sorulması gereken soru, ‘Kapalı savunmaları açma konusunda elindeki en yaratıcı oyuncu Valbuena yedek kalır mı?’ Cevap ikinci yarının ilk dakikasından itibaren ortadaydı. Ne içerde ne dışarıda Valbuena sakat ya da çok formsuz olmadığı sürece bu takımda yedek kalmaz. Oyuna girdiği anda forvet hattındaki tüm oyuncular ile pas alışverişine giren, dikine oynayıp adam eksilten ve sorumluluk almaktan sırtında rakip varken bile çekinmeyen Valbuena önce Topal’a golü attırdı, sonra da takımının tedirginliğini tamamen ortadan kaldıran golü ağlara gönderdi.

Oyun tat vermedi

Yakalanan serinin son kahramanı Valbuena olsa da Karabük maçındaki oyun bu seri içinde çok tat vermedi. Şu bir gerçek ki sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe’nin bu oyun kalitesinin üstüne çıkması şart. Özellikle şampiyonluk yarışında çok fazla rakip olduğunu düşünürsek sonuca odaklı maçlar süreklilik için yeterli değil.

YORUM YAZ