MENÜ

Ülkeyi var edenler...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünya Kadınlar Günü deyince bana göre dünyanın saygıyı en fazla hakeden en yürekli kadınlarının olduğu ülkede yaşamaktan duyduğum gururu hissederim hep. Kurtuluş Savaşı’nda evlatları cephede savaşırken Allah’a kurbandır diyerek evladına kına yakan, kendisi sırtında top mermisi ile cepheye korkusuzca yürüyen annelerdir gurur duyduğum.

Mustafa Kemal’in seçme ve seçilme hakkını verdiği ve dünya üzerinde bu hakkı en fazla hak eden kadınlardır gurur duyduğum. Dokundukları her yerde merhamet ve sevgi duygularını hissettiren, yaşamın her alanında var olmayı başarırken ister siyaset, ister spor, ister iş dünyasında olsun üzerlerine aldıkları sorumluluğu başarıyla yerine getiren kadınlarımızdır gurur duyduğum.

Bugün hâlâ cephede olan gencecik kardeşlerimizi vatan için feda ederken neredeyse 100 sene önceki kadar vatanına aşık fedakar annelerdir gurur duyduğum. Bizim kadınlarımız dünya kadınlar gününde sadece 1 günlüğüne hatırlanacak kadınlar değiller. Biz bu ülkenin var olmasında başrolde olan kadınlarımıza hergün aynı değeri hissettirmeliyiz. Yine de adet yerini bulsun diyorsanız Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun.

YORUM YAZ