MENÜ

Turun şifresi dengeli oyun

Abone Ol Google News

Benfica karşısında ilk maçın deplasmanda olmasının avantajını kullanmak isteyen Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon iyi yaptığı işlerden biri olan oyunu dar alana çekip iyi savunma yaparak istediğini alabilir.

Haberin Devamı

Alper Potuk’un çalışkanlığı ve boş alanlardaki etkisi ile kolay gol bulabilir, Ayew’in süratinden faydalanabilir ve baskı geldiğinde büyük maçların oyuncusu Valbuena’nın topu önde tutma becerisiyle bu baskıdan kolayca sıyrılabilirler. Ancak özellikle Josef De Souza’nın olmayışı orta sahadaki direnç konusunda Cocu’nun başını ağrıtabilir.

Kolay gol yiyorlar

Geçtiğimiz sezonun en büyük handikaplarından biri olan bireysel hatayı minimuma indirip oyunun temposunu mümkün olduğunca düşürmek de çok önemli faktörler. Oyunun dengede gideceği her dakika Fenerbahçe’nin istediği alanları daha fazla bulmasını sağlayabilir.

Benfica çok tecrübeli ve kolay gol bulabilen bir takım. Ancak aynı zamanda kolay gol yiyen ve fiziksel olarak da Fenerbahçe’den daha iyi bir takım değil. Bu yüzden erken gol bulamasa bile risk almak yerine işi İstanbul’a bırakmayı tercih edebilirler.

Haberin Devamı

Valbuena ve Volkan faktörü

Kim ön plana çıkar dersek, Fenerbahçe için kaleci Volkan Demirel ve Valbuena’nın performansları hem maçın hem de turun kaderini belirleyecek.

Cagliari maçı performansından sonra sakat ya da cezalı olmadığı sürece de Cocu, Eljif Elmas’ı maçın kiminle olduğuna bakmadan 11’de başlatırsa hiç şaşırmam.

YORUM YAZ