MENÜ

Transferler iyi ama

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezon başı kamplarında yapılan hazırlık maçları takımlar için oldukça farklı anlamlar taşıyabilir. Fenerbahçe için iki önemli konu vardı maç öncesinde. Birincisi yeni transferlerin takıma katkı yapma konusundaki becerileri ve uyum süreçlerini çabuk atlatmaları. İkinci ise geçtiğimiz sezonun en önemli sıkıntısı olan topa daha fazla hakim olma ve rakip sahada topla daha fazla organize olabilme. İlk olarak yeni transferlerden başlayalım. Valbuena’nın topu ayağına her aldığında kalitesini gösterdiği, kolay top kaybetmediği ve topu ön tarafta tutma becerisi kadar geriye gelerek savunmaya yardım eden görüntüsü dikkat çekici ayrıntılardı ilk yarıda. Dirar ise Valbuena kadar değilse de attığı golde yaptığı usta vuruşla kendini gösterdi.

Josef-Topal birlikte olmaz

Takım olarak geçtiğimiz yılın sıkıntılarını aşacakmış gibi bir görüntüsü yoktu Sarı- Lacivertliler’in. Şu bir gerçek ki eğer Kjaer bu takımdan giderse, istediğiniz kadar defansif orta saha ile oynayın, Skertel-Neustadter ile Fenerbahçe’nin canı çok yanar. Defansif orta sahaların fazlalığı sert maçlarda işe yarasa da zayıf rakiplere karşı için uygun bir strateji değil. Yani ligde, özellikle de iç sahada Aykut hoca, ya Josef ya da Topal’ı kulübeye çekmezse topa daha fazla hakim olma problemini atlatmak mümkün gözükmüyor.

Savunma sıkıntılı

Ben açıkçası hazırlık maçlarının, hele bir de sezon başıysa, sonuçlarıyla ilgilenmem. Çünkü yoğun ve ağır antreman temposu içerisine serpiştirilen maçlar oyuncuların istediklerini sahaya yansıtmalarını engeller. Bir nevi göze sürme gibidir. Yine de dün akşamki maça bakınca Fenerbahçe için söylenebilecek pozitif ayrıntıların başında transferlerin iyi gözükmesi geliyor. İşin olumsuz tarafı ise Fenerbahçe savunma anlamında ligimizin iyi takımlarından biri olmasına rağmen, dün gece duran top ve akan oyunda çok pozisyon hatası yaptı.. Ve sonuçta duran top sıkıntısı, Volkan Demirel’in de ilk goldeki hatasıyla beraber mağlubiyeti getirdi.

YORUM YAZ