MENÜ

Tepkisiz Aslan!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Daha ilk 11 seçimlerine bakınca anlaşıldı Riekerink’in hissettiği baskı... Oynama pratiği yüksek 3’lüsünü bozup Selçuk’un yerine Nigel de Jong’u oynatarak Fenerbahçe’nin orta saha sertliğine aynı sertlikle karşılığı vermek istedi. İlk 11’ler üzerinde sahadaki tek sürpriz de buydu. Fenerbahçe tarafında ise Sow’un santrfor başlamasına rağmen hareketli oyunu, Van Persie’nin 2. santrfor olarak geriden gelerek gol şanslarını yakalayabilmesi ilk yarıda yapılan hesaplardı. Özellikle savunma anlamında Galatasaray’a karşı her iki devrede de çok iyi oynayarak hiç pozisyon vermediler.

Sneijder yürür gibi oynadı

Hücum anlamında ise ilk yarının sonunda Bruma tehdidini hem savunan hem de hücumda Carole’ün arkasına yaptığı harika bindirmeyle maçın yıldızı Şener’in Van Persie’ye attırdığı golle istediklerini almış oldular. Maçın kırılma anı da bu gol oldu. Zaten psikolojik olarak deplasmanda Fenerbahçe’ye karşı baskı hisseden Galatasaray ise bu gole tepki veremedi. Riekerink gol yediği andan itibaren alması gereken riskleri almak yerine Sinan-Yasin değişikliğiyle laf olsun diye bir hamle yaptı. Halbuki geride olduğun bir maçta Tolga-De Jong ikilisinin sahada olması başlı başına hataydı. Beklentilerin büyük olduğu Sneijder’de sahada yürür gibi oynayıp markajdan kaçmak için gerilere yada çizgilere gelmeye başlayınca 0 pozisyonlu bir maç oynamış oldular. Riekerink’in eleştirilmesi gereken bir konu da Podolski, Sneijder gibi özel oyuncuları bir türlü forma sokamaması diyebiliriz.

Fener ikinci yarı rahatladı

Fenerbahçe maçın sonlarına doğru bulduğu penaltı golüyle iyice rahatlarken belki de son yıllarda en fazla çekindiği Galatasaray derbisini yine kayıpsız geçti. Maçın yıldızıysa son vuruş becerisini hissettiren Van Persie ve bana göre maçı çözen golün hazırlayıcısı Şener oldu. Cüneyt hoca ise derbi atmosferlerini iyi bildiğini gösterdi. Sabri’nin ceza sahası içindeki elle müdahalesini kaçırması tek hatası olurken Serdar Aziz’in müdahalesinde çaldığı penaltı doğruydu.

YORUM YAZ