MENÜ

Tam isabet

Abone Ol Google News

Süper Kupa’yı penaltılarla kaybeden Galatasaray üzerindeki karamsarlığı Ankara’da attı.

Haberin Devamı

Fatih Terim’in olağan sayılabilecek kadro tercihi uzun maraton ve yüksek maç trafiği düşünüldüğünde çok önemli bir hamleydi, işe de yaradı Fatih Terim’in sürpriz ancak Süper Kupa performansları ve Gomis’in sezon başından beri yaşadığı maddi diyaloglar düşünüldüğünde olağan kabul edilebilecek 11 tercihi, sezonun genelindeki yüksek maç trafiği düşünüldüğünde tüm oyuncuları hazır tutmak adına da çok önemli bir hamleydi.

Maçın ilk yarısında kötü zemin Galatasaray’ın oyun organizasyonunu kötü etkilese de El Kabir’in sayısına kornerden Serdar ve Kone’nin kendi kalesine attığı golle cevap verirken ilk 15 dakikalık bölümden sonra üstündüler.

Tempoyu yükseltmediler

İkinci yarı ile beraber maçın temposu skordan memnun taraf Galatasaray olunca pek yükselmedi. Sadece Onyekuru’nun getirdiği pozisyonda Sinan Gümüş golü atamayarak maçı koparma şansını kullanamadı. Ankaragücü yeni oluşmuş bir takım olması ve birlikte oynama pratiğinin eksikliği yüzünden organize olmaktan çok uzaktı. Yine de El Kabir beraberlik için fırsatlar yakalayıp kaçırdı. Sonuçta Galatasaray, Süper Kupa finalinin yarattığı karamsarlığı üzerinden attığı bir galibiyetle sezona başlamayı başardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Sinan ve Eren çok mu kötü oynadılar hayır ancak Gomis ve Feghouli’yi kulübeye gönderecek performanslara ulaşamadılar. O yüzden çok yakında Fatih hoca mesajı almış oyuncularla tekrar başlayacaktır.

Maçın starı

Serdar Aziz’in işin savunma kısmını da attığı gol ile verdiği ofansif katkıyı da düşünürsek gecenin öne çıkanı olduğunu söyleyebilirim.

Maçın olayı

Bu kadar kötü bir zeminde ne takımların genel görüntüsünü ne de oyuncuların bireysel performanslarını eleştirmenin bir anlamı yok. Tam tersine kimse sakatlanmadığı için dua etmek lazım. Kısa mesaj

Ankaragücü taraftarı lige takımından daha hazır.

YORUM YAZ