MENÜ

Sonuna kadar hak ettiler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçtiğimiz yılki şampiyonlukta en fazla katkı yapan 4 oyuncusundan 2’sini kaybederek sezona başladı Beşiktaş. Takımın asist kralı Sosa, ligin gol kralı Gomez’in Atiba-Oğuzhan ikilisiyle yakaladığı uyum, Beşiktaş’ın hücum anlamında yarattığı etkinin en önemli ayrıntısıydı. Fakat şampiyonluğa rağmen beklerin hücumcu olmayışının yanı sıra Sosa ve Gomez’in gidişi ile takım içerisinde haddinden fazla değişiklik yaşandı. Aslında yeni sezonda hedefleri tutturabilmek adına, kadro istikrarı şart olsa da bazen elde olmayan sebeplerden dolayı istenmeyen durumlar oluşabilir.

Sosa ve Gomez...

Her ne kadar gelen oyuncular (Adriano, Caner, Gökhan Gönül, Talisca, Aboubakar) kaliteli isimler de olsa, takıma uyum sağlamaları bir süreç gerektirir. Beşiktaş’ta bu süreç içerisinde ligde oyun kalitesi anlamında dalgalanmalar yaşansa da, Şampiyonlar Ligi deplasmanlarında bu değişiklikten çok olumsuz etkilenmediler. Fakat problem gruptan çıkabilmek adına iç saha maçlarında yaşandı. Özellikle Sosa ve Gomez’in gidişleri Beşiktaş’ı iç sahada oynadığı Dinamo Kiev, Benfica, Napoli gibi maçlarda olumsuz anlamda etkiledi.

Hedef odaklı takım

Yine de ligde sezonun ilk devresinde geçtiğimiz yılın oyun kalitesi aransa da, hedefe odaklı bir takım olmayı başardılar. Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe ve Galatasaray dışındaki sürpriz şampiyon adayı Başakşehir ile boğuşmak zorunda kaldılar. Caner’in sakatlığı ve Şampiyonlar Ligi maçlarından sonra yorgun oynanan sert maçlarda Vodafone Arena’nın avantajını kullanarak az puan kaybı yaptılar.

Babel etkisi

İkinci yarıda ise Babel’in katılımı ve Avrupa Kupası’nda maç sayısının azalmasıyla tempolarını yükseltseler de kadro rotasyonu konusunda bazı oyuncuların kalite eksikliği ile yaş ortalamasınınyüksek oluşu UEFA Kupası’nda en fazla çeyrek final getirdi. Sezon başı transferleri Talisca ve Aboubakar iyi işler yaptı belki ama Marino Gomez ve Sosa ikilisinin performansları zaman zaman arandı.

Gösteri maçı

Hafta sonu oynanacak Gaziantepspor maçına gelirsek... Oyuncuları şehri terk etmiş ve bu maçla ilgili beklentisi seyirci hasılatı olan bir takıma karşı gösteri maçı gibi bir 90 oynayacaklar. Şampiyonluk olması halinde ise sezon genelinde yaşanılan tüm sıkıntılara rağmen Şenol Güneş’in hücum futbolunun süper ligdeki en keyifli takımı Beşiktaş yapması, Marcelo, Quaresma, son maçlardaki yorgunluğuna rağmen Atiba, zaman zaman cenk Tosun zaman zaman Aboubakar katkıları ve Talisca’nın skorerliği akılda kalacak.

YORUM YAZ