MENÜ

Sonuca odaklı gelen 3 puan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş için aslında maç çok rahat ve istediği tempoda başlamıştı. Tolgay ve Oğuzhan’ın kapanan savunmaları açabilecek anahtar oyuncular olarak aynı anda sahada olması önemli bir avantajdı. Nitekim daha 10. dakikada Oğuzhan, ölümcül bir hata yaparak çizgi halinde yakalanan Adanaspor savunmasına attığı pasla cezayı kesmeyi başardı. Futbolun özel izlenmesi gereken oyuncularından bir tanesi olduğunu gösterdi. Tolgay’la beraber boşlukları bazen Quaresma, bazen Aboubakar’ın defans arkası koşuları bazende Gökhan Gönül’ün çıkışları üzerinden bularak, takımlarını organize ettiler.

Bu kez İnler’le yaptı

Penaltı golü ile birlikte de kritik Benfica maçı öncesi yıpranmadan kalan 70. dakikayı oynama şansı yakaladılar. Beşiktaş defansını çok fazla zorlayamamasına rağmen Atınç’ın hatası sonrası gelen penaltı golü ve Beşiktaş’ın kaçırdığı goller Adanaspor’u maçın son anına kadar oyunda tuttu. Oyundan düşmesi klasik hale gelen Tolgay için Şenol Güneş, daha önce Necip’le yaptığı hamlesini bu kez Gökhan İnler üzerinden yapmasına kadar geçen dönem, Adanaspor’un maç içinde hareretinin yükseldiği dakikalardı. Fakat bu hareketli oyun Adanaspor’a pozisyon getirmedi.

Atınç değerlendiremedi

Sonuçta Beşiktaş attığından çok fazlasını kaçırdığı, performans anlamında çok üst düzey olmasa da geçtiğimiz sezona oranla iyi futboldan ziyade sonuca odaklı bir takım haline geldiği bir maç daha oynadı. 2 kulvarda birden zirveye oynayan bir takım için bu kadar kusur çok normal. Beşiktaş artık ilk 11’inden 8-9 oyuncuyu ezbere sayabileceğimiz bir takım olmadığı için oyun kalitesindeki bu düşüş normal kabul edilebilir. Sürekli rotasyona giden takım içinde Atınç’ın bu şansı pek iyi değerlendirdiğini ise söylemek zor.

YORUM YAZ