MENÜ

Şenol hoca sınıfta kaldı

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ta futbolcu seçimleri ve bu oyuncuların pozisyonları çok kötüydü. Ljajic sola hapsoldu, Burak Yılmaz top alamadı. Orta saha ise sadece Galatasaray’ın oyun sertliğine karşılık vermeye konsantreydi.

Haberin Devamı

Şenol Güneş’in kendi takımındaki oyuncuların form durumuna güvenmek yerine düşük tempoda kontrollü, pozisyon vermeden oynama stratejisi kelimenin tam anlamıyla sınıfta kaldı.

Beşiktaş için derbinin hikayesi neden böyle oldu?

Öncelikle Beşiktaş’ın yakaladığı seride, iyi oynamadığı Ankaragücü’nün ilk yarısı, Sivas maçının tamamı ve Başakşehir maçının ilk devresi gibi maçları kendi lehine çeviren faktör özel yetenekli oyuncularının form durumuydu. Burak Yılmaz başta olmak üzere Ljajic, Atiba ve Gökhan Gönül takımı sırtlarına alıp götürdüler. Ancak Galatasaray maçındaki diziliş ve oyuncu tercihleri bu formda oyuncuların birbirleriyle bağlantılarını Galatasaray’ın bir şey yapmasına gerek kalmadan koparmıştı. Süper Lig’in en formda santrforu Burak Yılmaz ve forvet arkası Ljajic tek bir pozisyon üretemedikleri bir devre oynadılar.

Haberin Devamı

Burak Yılmaz derbide nasıl bu kadar etkisiz kaldı?

Bir santrfor için en değerli ayrıntı dilinden anlayan oyuncularla oynayabilmektir. Burak maçın büyük bölümünde sahada Ljajic’le göz göze bile gelememiş olabilir. Ayrıca Lens’in etkisizliğinin yanında Quaresma, Adriano, Kagawa gibi oyuncular kenarda olunca güçlü Galatasaray savunması Burak Yılmaz’ı kontrol etmekte zorlanmadı.

Teknik direktör Güneş’in maçtaki hataları neydi?

Aslında dizilişe bakınca çok farklı olmasa da oyuncu seçimleri ve bu oyuncuların oynadıkları pozisyonlar çok kötüydü. Örneğin serbestlik tanındığında maç çözen ve oyun organizasyonunu kusursuz yapabilen Ljajic sola hapsolmuştu. İlk yarı boyunca maçın en az topla buluşan oyuncusu oldu. Tek yapabildiği Mariano’yu kovalamaktan ibaretti. Bu tercih aynı zamanda Burak Yılmaz’ı ve orta sahayı da etkiledi. Defansif orta saha Galatasaray’ın oyun sertliğine karşılık vermeye konsantreydi. Ama topu öne oynamak, rakibini tehdit etmek ve pozisyon üretebilmek adına çok kısır bir kurguydu. Nitekim bu tercihler hem Burak hem Ljajic’in kaderine terk edilmesi demekti. Şenol Güneş’in kendi takımındaki oyuncuların form durumuna güvenmek yerine düşük tempoda kontrollü, pozisyon vermeden oynama stratejisi kelimenin tam anlamıyla sınıfta kaldı.

Kalan 3 hafta için Beşiktaş’ın şampiyonluk ya da 2.’lik şansı nedir?

Bu 2 hedef için, üstteki 2 takımın da 2’şer maçta puan kaybetmesi şart. Birbirleri ile maçlarının olması avantaj gibi görünse de Beşiktaş’ın şampiyonluk değil Şampiyonlar Ligi bileti için mücadele etmesi daha gerçekçi bir hedef. Tabi bir de kötü senaryo var. Trabzonspor’un Beşiktaş’la arasındaki puan farkı üzerinden 3.’lüğü zorlayabilecek olması da ciddi bir ihtimal.

YORUM YAZ