MENÜ

Savunma zaafiyeti

Abone Ol Google News

Deplasmanda kontrollü nasıl oynanır? Bu sorunun cevabını verir gibi bir ilk yarı oynadı Fenerbahçe. Bazen top rakipteyken kademeli ve dar alanda, bazen topu ayağındayken kısa ve çabuk paslarla. Ancak tek eksik hücuma çıkabileceği pozisyonlarda ya doğru pasları atamadılar ya da savunma konusundaki gayretleri yüzünden nefes nefese yakalandılar. 2. yarıya Benfica biraz daha hareketli başlasa da Fenerbahçe, Skrtel’in önderliğinde iyi direnerek yine pozisyon vermedi. Tek sıkıntı çıkarken yapılan top kayıpları oldu. Hücumda ise ne Ekici ne de Soldado’nun girişi bir etki yaratmazken 70’te Cervi, Isla’nın savunma konusundaki zaafiyetini iyi değerlendirip Benfica’ya altın değerinde bir gol kazandırdı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu?

Bu skor tur şansını nasıl günceller? Rövanş maçında Fenerbahçe’nin kontrollü oyundan vazgeçmeden Alper yerine Soldado ile başlaması gol bulma ve turu geçme konusunda şansını arttıracaktır. Bana göre şanslar hâlâ eşit.

Maçın starı

Fenerbahçe’nin iyi savunma yaptığı gecenin en iyisi her Benfica atağında doğru yerde olan ve iyi müdahaleler yapan Skrtel’dı. Tam anlamıyla tecrübesini konuşturduğu bir maç oynadı.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Her oyuncunun takım savunmasına katkı yapması futbolun gerekliliği. Ancak Valbuena ve Giuliano gibi yıldızlar savunma yapma konusunda haddinden fazla konsantre olunca hücum etme

konusunda kalitelerinin çok altında kaldılar.

Kısa mesaj

Sakat ya da cezalı değilse Şener, Isla’dan daha iyi bir seçenek.

YORUM YAZ