MENÜ

Şampiyonluk kaybedilmedi!

Abone Ol Google News

Sakatlıktan yeni dönen futbolcuların düşük temposu ve sürekli oynayanların yorgunluğu bir araya gelince beklenmedik kayıplar geldi. Elbette bu durum normal. Ancak nasıl bir galibiyetle şampiyonluğun en güçlü adayı olmuyorsan, mağlubiyetle de şampiyonluğu kaybetmezsin.

Haberin Devamı

Trabzonspor sezonu en erken açan ve resmi maçlardaki sert elemelerden başarıyla çıkmış bir takım. İşte bu yüzden Avrupa Kupası oynama isteği bu kısıtlı kadro ile haddinden fazla sakatlık ve mecburi rotasyon getirdi. Bu kısıtlı kadronun kalitesi yüksek olmasına rağmen sakatlıktan yeni dönen oyuncuların düşük temposu, sürekli oynayanların ise yorgunluğu bir araya gelince beklenmedik kayıplar geldi.

Şampiyonluk adayı takımların zaman zaman skora göre oynayabilecekleri planları olur. Fakat bunu yapabilmek için takımın oturmuş bir iskeleti, oynama pratiği önemlidir.

Daha iyi yönlendirilmeli

Öne geçilen maçlarda kaybedilen puanlar, genelde skora göre daha emniyetli, risk almadan hücum edilmesi gereken maçlardır. Ünal Karaman’ın, hatta biraz da saha içindeki lider oyuncuların bu durumda takımı daha iyi yönlendirmeleri şarttır. Öndeki bir şampiyonluk adayı kendi sahasında eksik yakalanmaz, hücuma çıkarken daha seçici olur ve kolay pozisyon vermez.

Haberin Devamı

Elbette puan kayıpları olacaktır. Ama nasıl bir galibiyetle şampiyonluğun en güçlü adayı olmuyorsan, mağlup olunca da şampiyonluğu kaybetmiş olmazsın.

YORUM YAZ