MENÜ

Şampiyonluk için en doğru tercih

Abone Ol Google News

Her şeyden önce şampiyonluklar ve Şampiyonlar Ligi başarısında yakalanan oyun kalitesini yakalamak adına en doğru tercihi yaptı Beşiktaş. Topa hakim, çabuk düşünen, çok pas yapan ve top rakibe geçtiği anda da topu geriye kazanma konusunda çok başarılı olan Beşiktaş’a özellikle son 2 sezonda işin sonunu getiremese de Abdullah Avcı’nın Başakşehir’i eşlik etti.

Haberin Devamı

Doğru analiz, tam uyum

Rakipleri iyi analiz eden, maç öncesinde ve maç anında yapılan tüm hamlelerde ayrıntılı analizleri ile az hata yapan Abdullah Avcı’nın ekibi ile uyumu da dikkat çekici. Tabi Beşiktaş taraftarının içinde Abdullah Avcı için de Burak Yılmaz örneğinde olduğu gibi ciddi bir muhalefet var. Ancak taraftarın Sergen Yalçın isteğine rağmen Beşiktaş’ın hedefleri doğrultusunda doğru planlamayı yapabilecek, skor kadar oyun olarak da taraftarı tatmin edecek ve sansasyonel olmaktan çok, mantıklı olmayı seven Abdullah Avcı’nın bugün için doğru tercih olduğunu düşünüyorum.

Yönetimin desteği önemli

Özellikle şampiyonluğun kapısından döndüğü son 2 sezonun oyun kalitesini sahaya yansıtabilecek kadro kalitesine sahip Beşiktaş’ta, Başakşehir’de hiçbir zaman sahip olamadığı taraftar ve camia desteği ile Şenol Güneş’in (son sezon hariç) bıraktığı yerden devam edebilecek donanıma da sahip. Son olarak taraftarın içindeki olumsuz düşünceleri kırabilmek adına yönetimden alacağı destek ile sezona iyi başlamak Abdullah Avcı’nın Beşiktaş kariyeri için belirleyici etkenler.

Haberin Devamı

Elindeki malzeme iyi

Bu başlangıç için elindeki malzeme ise takviyeler haricinde bile kaliteli. Ljajic, Burak Yılmaz, Vida, Atiba, Medel, Dorukhan, Gökhan Gönül, Caner gibi oyuncularla istikrarı seven Abdullah Avcı’nın elinde Güven gibi, sürpriz çıkışı ile santrfor pozisyonu için elini rahatlatabilecek bir koz ve geçen sezonu boş geçmiş, oynamaya, kendini tekrar ispat ederek futbola geri dönmeye ihtiyacı olan Oğuzhan var. Kısaca Beşiktaş, elinde bulunan potansiyelli kadroyu işleyebilecek Abdullah Avcı ile doğru bir seçim yaptı.

Avcı'nın rakamları

■Başakşehir’de toplam 10.5 yıl teknik adamlık yapan Avcı, 431 resmi maça çıktı.

■ 55 yaşındaki Avcı’nın 316 maçlık lig karnesinde 148 galibiyet, 82 beraberlik, 86 yenilgisi var.

■ Deneyimli hoca son 4 yılda Başakşehir ile Avrupa’da da mücadele etti.

■ Türkiye Kupası’nda toplam 63 maçta takımının başında olan Avcı, 29 galibiyet, 22 beraberlik, 12 yenilgi aldı.

YORUM YAZ