MENÜ

Şampiyonluğu hediye etmez

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cebinde beraberlik kredisi ile şampiyonluk maçına giden Galatasaray’ın inanmış görüntüsü, tecrübeli teknik heyeti ve özel oyuncularının yüksek form durumu ile Göztepe maçında favori olduğu bir gerçek. Şimdiye kadar ilk 4 sıradaki takımlardan sadece sezonun ilk maçında Fenerbahçe’den puan alabilen Göztepe ise bu dezavantajının yanı sıra Halil ve Poko gibi önemli oyuncularını Konya’da kaybederek döndü.

Kolay gol yiyorlar

Orta saha sertliği konusunda iyi bir takım olmalarına rağmen kolay gol yiyen Göztepe, hücum etme konusunda ise Halil’in yokluğunda Demba Ba, (sakatlığı geçip oynayacak duruma gelirse) Ghilas ve bana göre sezon genelinde beklentilerin çok altında kalan Goufran’ın ayaklarına bakacak.

Durağan oyun olmaz

Galatasaray tarafında ise özellikle beraberliğin şampiyonluk için yeterli olması durağan bir oyun getirmeyecektir. Maçın başlangıcından itibaren işi garantiye almak isteyecek olan Galatasaray, Donk ve Fernando gibi pozisyonlarını kolay kaybetmeyen oyuncular sayesinde risk almadan hücum edebilir.

Sinan önemli koz

Ele avuca sığmaz görüntüsü ile sezonun en önemli kozu olmayı sürdüren Rodrigues, Gomis ile deplasmanlarda gol bulma konusunda sıkıntı yaşamayan Fatih Terim’in bir avantajı da Sinan Gümüş gibi önemli bir kozu daha olması. Sonuçta Galatasaray bana göre avantajlı çıktığı İzmir deplasmanında şampiyonluğu kolay kolay rakiplerine hediye etmez. Ancak aksi bir durumda tarihinin en büyük hayal kırıklığını yaşayacaktır.

Ön plana kim çıkar?

Harika bir sezon geçiren Rodrigues’in, sezon finalini de çok iyi yapacağını düşünüyorum.

Kısa mesaj

Göztepe takımının en önemli kozu, tüm sezon olduğu gibi son maçta da müthiş taraftarı olur.

YORUM YAZ