MENÜ

Q7 ile yarı finale

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ricardo Quaresma’yı Fransa’da çok aradık. Sahaya ayak bastığı andan itibaren takımın özgüvenini de artırması Beşiktaş açısından çok önemli. Bugüne kadar dengede giden maçların anahtarı olmayı başaran Portekizli, Cenk Tosun’la olan uyumu sayesinde bu mücadeleyi hatta turu çözen oyuncu olabilir.

İlk olarak rövanş maçları, özellikle de 1-0 size tur atlatıyorsa son yarım saatine kadar risk alınmaması gereken maçlardır. Özellikle Valbuena gibi çabuk ve boş alan bulduğu zaman değerlendirecek, Lacazette gibi defans arkasına koşular yapıp kolay pozisyon alabilecek oyunculara karşı ilk 60 dakikayı mutlaka kontrollü oynamak zorunda Beşiktaş. Rövanş öncesinde ilk maçta dezavantaj olarak yaşadığımız Quaresma’nın yokluğu, geri dönüşüyle birlikte ikinci maçta mutlaka bir avantaj olacak. Bugüne kadar dengede giden maçların anahtarı olmayı başaran Quaresma, Cenk Tosun’la olan uyumu sayesinde bu mücadeleyi hatta turu çözen oyuncu olabilir. Onun tecrübesini, yeteneğini ve bu tür karşılaşmalardaki kendisine olan özgüvenini Fransa’da çok aradık. Rövanş’ta Babel’in hücumdaki yükünü paylaşması ve ek olarak sahaya ayak bastığı andan itibaren takımın özgüvenini de artırması Beşiktaş açısından çok önemli.

Marcelo, büyük kayıp

Rövanş öncesinde en önemli dezavantajımız ilk maçın dafansif anlamdaki kritik müdahalelerine şahit olduğumuz Marcelo’nun olmayışı. Hem duran toplardan skor yapmak adına en önemli silahını hem de savunurken çok formda olan savunma liderini kaybetti Beşiktaş. Ve gol yememek, Aboubakar’ın da yokluğunda geri dönüş çok zor olduğu için çok önemli.

Bekler uçuşa geçmeli

Yine ilk maçta işin savunma kısmını yapmaktan çok fazla hücuma katkı yapamayan Gökhan Gönül ve Adriano’nun üstlerine bu maçta çok fazla sorumluluk yüklenecek. Skor dezavantajından dolayı biraz daha bekleyecek olan Lyon’a karşı geriden oyunu doğru kurabilmek adına Gökhan Gönül ve Adriano, tecrübelerini sahaya yansıtmak zorundalar.

Tolgay doğru hamle

Bir diğer ayrıntı da kulübeler... İlk maçta baskı yediğimizde oyuna giren Necip ve Tolgay, Beşiktaş’ın oyununa pozitif bir katkı yapamadı. Fakat ilk karşılaşmaya göre, daha fazla topa hakim olacak Beşiktaş takımında Tolgay, Beşiktaş’ın oyununu rakip kaleye taşıyacak hamle olabilir.

En büyük koz taraftar

Bundan önceki Şampiyonlar Ligi maçlarında çok zor geri dönüşleri taraftarınını büyük desteğiyle başaran Beşiktaş için Vodafone Arena’nın eğer bu tur geçilecekse tribünün çok katkısı olacak. Tabiri caizse ölüyü dirilten Beşiktaş taraftarı, ne kadar eksik olursak olalım takımın bu mücadeledeki en önemli kozu olacak.

Babel tehlike yaratır

Beşiktaş adına ilk maçın yıldızı, Ryan Babel’in ise rövanşta da sol kenardan geliştireceği her atak büyük tehlikeler yaratabilir. Belki Rafael cezalı ama orada oynayacak hangi oyuncu olursa olsun o kanadı iyi kullanacağımız Babel’in ilk maçtaki performansından belli oldu.

Cenk, Arena'da fark yapar

Lyon’daki ilk maçta topu baskı yediğimiz anlarda önde tutmakta zorlanan Beşiktaş, rövanşta Cenk Tosun’la daha fazla rakip ceza sahasına gideceği için hücumda daha etkili olabilir. Yani ilk sınav, ne kadar Aboubakar’ın etkili olabileceği bir karşılaşma ise ikinci maç, o kadar Cenk Tosun’un etkili olabileceği oyun olacak.

YORUM YAZ