MENÜ

Pozitif detaylar negatiften fazla

Abone Ol Google News

Galatasaray için final 8’i öncesi Marcao’nun yokluğu, taraftarsız oynamak gibi negatif ayrıntılar olsa bile işin pozitif detayları daha fazla. Mesela son düzlükte sorumluluk alma duygusu yüksek Feghouli ve kalitesi ile Falcao’nun bu kritik virajı takımlarını sürükleyerek döndürme olasılıkları yüksek. Fatih Terim’in son 2 sezonun en önemli şampiyonluk detaylarından olan orta saha sertliğinden vazgeçmemek adına Lemina’yı göbekte, Donk - Ahmet Çalık’ı savunmada tercih edeceğini düşünüyorum. Ancak özellikle derbilerde Lemina’nın zaman zaman savunmayı üçleyerek oynayabilme yeteneği ve pozisyon bilgisi Fatih Terim için bir opsiyon daha demek.

Haberin Devamı

Tek sorun taraftar

Özellikle Muslera’nın varlığı başlı başına bir avantaj. Bana göre kaybedilen ve yerine konması mümkün olmayan tek detay ise taraftar. Yapılan baskıyı, hücuma çıkışı, pas trafiğini kısaca futbolun içinde doğru diyeceğiniz ne varsa taraftar coşkusunu arkasına alarak yapmayı başaran Galatasaray için üstesinden gelinmesi gereken tek sıkıntı taraftar eksikliği. Özellikle de Trabzonspor gibi iç sahada kaderinizi belirleyecek maçlarda.

Haberin Devamı

Mert&Emre meselesi

Sivassporlu Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç meselesinde, işin açıkçası sözleşmesi sezon sonu bitecek her oyuncunun sezonun ikinci yarısından itibaren başka bir kulüple anlaşabilmesinin normal olduğuna inanıyorum. Öncelikle oyuncuların niyetinden, o an oynadıkları takım için ellerinden geleni yapacaklarından şüphe duymadığım için, tepkileri de önemli bulmuyorum.

Görev yöneticilerin

Hatta bu tip transferlerin çoğalması ile bu konunun yavaş yavaş kimseyi de rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum. Bu konuda en önemli iş kulüp yöneticilerine düşüyor. Bugün giden oyunculara tepki göstermek anlamsız olacaktır. Çünkü yarın aynı şekilde transfer yapabileceklerini unutmamaları ve oyuncuların taraftardan alabilecekleri muhtemel tepkiyi engellemeleri gerekiyor.

YORUM YAZ