MENÜ

Patron benim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tudor, kadroya almadığı Bruma üzerinden ‘Patron Benim’ mesajı verdi. Uzun vadede doğru bir hamle olabilir ama kredisi az olan Galatasaray, Rize’de kaybetseydi Tudor gelir gelmez eleştirilere maruz kalabilirdi.

İgor Tudor’un yedek takımda oynattığı için isteksiz davranan Bruma’yı riskli kabul edilebilecek bir kararla İstanbul’da bırakması maç öncesinde bir parça tedirginlik yarattı. Özellikle Sneijder’in de olmadığı düşünülürse Tudor bugüne kadar deplasmanlarda en çok maç çözen oyuncusu Bruma üzerinden ‘Patron Benim’ mesajını tüm takıma göndermiş oldu. Bu seçim uzun vadede doğru bir hamle olabilir ama kredisi az olan Galatasaray, Rize’de kaybetseydi Tudor gelir gelmez eleştirilere maruz kalabilirdi.

Fark yaratamadılar

Maça gelince, Galatasaray’ın en büyük avantajı Rizespor’u Kweuke’siz yakalamış olmasıydı. İlk yarıda daha çok sol kanadı Linnes ve Rodrigues’le kullanmaya çalıştı, Rize ise Ahmet İlhan ve Mehmet Akyüz’le iyi savundu. Soldan ilk denemede ise gol geldi. Josue’nin asistinde Podolski çok temiz vurdu. Zaten bu golün dışında da organize olamadılar. Hücum etmekte zorlanan Rize’ye karşı Galatasaray’daki tek farklılık, savunmaya daha çabuk geçme isteğiydi. Daha ilk yarıda bir gerçek ortaya çıktı. Ne Rodrigues, Bruma kadar ne de Josue, Sneijder kadar iyi oyuncular değiller.

Defansif hamleler

2.yarıya Rizespor vites arttırarak başladı. 10 dakikalık baskı Tudor’un hamlesiyle son buldu. Tolga- Josue değişikliyle orta sahayı sağlama alan Tudor, Linnes-Ahmet Çalık hamlesiyle de 4’lü defansta 3 stoper kullandı. Teoride bu hesaplar doğru olsada pratikta 2.golü atmak yerine defansif hamlelerle skoru koruma çabası Özgür Çek’in harika frikik golüyle anlamını yitirdi. Ve bu gol Tudor’u bu kez ofansif bir hamle yapmaya itti. Selçuk-Sinan değişikliğiyle artık orta sahada oyalanmak yerine rakip kaleye çabuk
gitmek istedi. Bu anlayışla sadece 1 pozisyon üretebildi ve onda da Yasin şansı değerlendiremedi. Fakat Rizespor hem iyi savundu hemde zaman zaman 2. golü aradı. Sonuçta Kweuke’siz Galatasaray’dan alınacak puan önemliydi. Bunu başardılar.

Uzlaşma şart

Galatasaray’da ise 1-0 dan sonra yakalanan boş alanlarda gözler Bruma’yı aradı. Şu bir gerçek ki Beşiktaş derbisi öncesi Galatasaray da sinyaller çok iyi değil. Özellikle derbileri çözebilmek için Rizespor maçındaki kadroya yıldızların eklenmesi şart. Bu da Tudor ile lider oyuncuların uzlaşması gerektiği anlamına geliyor. Ama bu maç özelinde takımı çok iyi tanımasada yeni hocanın hamleleri ve oyun okuması iyi denebilir. Son olarak Halis Özkahya ve ekibi oyuncularında iyi niyetli olması sayesinde rahat ve hatasız bir maç yönetti.

YORUM YAZ