MENÜ

Paramparça!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezonun ilk yarısında Gençlerbirliği ile yendiği Başakşehir’i yine çok iyi analiz eden Mesut Bakkal, topu rakibe verip Başakşehir’i dar alana çekerken, bir yandan da Emre Belözoğlu’nu yakın savunarak rakibinin oyununu bozdu. Topu kazandığı anda özellikle Emre Akbaba ile boş adamları çok iyi bulan Aytemiz Alanya ilk yarıda rakibine doğru düzgün pozisyon vermezken, 4-5 net pozisyondan sadece 1 gol çıkartabildi. Başakşehir tarafında ise oyunu geriden kurma çabaları yapılan prese kurban giderken, Abdullah Avcı’nın ilk yarıda yaşanan sıkıntıları görmesine rağmen başka bir oyun anlayışı belirlememesi sonun başlangıcı oldu. İkinci yarıda sazı eline alan Fernandes, Emre Akbaba, Efecan ve Taha’nın ön plana çıktığı Alanyaspor da Başakşehir’e öyle bir darbe vurdu ki; hem skor anlamında sezonun en ağır yenilgisini aldılar hem de Beşiktaş maçı öncesinde kırmızı kart gören Epureanu ve sarı kart cezalısı durumuna düşen Emre Belözoğlu’nu kaybettiler.

Gecenin sorusu

Başakşehir’in düşüşünün sebebi nedir? Sezonun ilk yarısında birden fazla kulvarı kaldıramayacağı belli olan Başakşehir’in yaşı ilerlemiş yıldızlarının fiziksel düşüşü bunda en büyük etkenlerden biri.

Maçın starı

Fernandes... Hem attığı goller hem birebirde adam eksiltme özelliğini konuşturduğu 90 dakika boyunca, Başakşehir stoperleri Attamah ve Epureanu’ya zor anlar yaşattı. Maçın tartışmasız yıldızı oldu.

Maçın olayı

Şampiyonluk adayı Başakşehir takımının Trabzon deplasmanı haricinde hemen hemen tüm maçlardaki oyun kalitesinin düşüşünü bir türlü engelleyememesi.

Kısa mesaj

Mesut Bakkal’ın gelişi Aytemiz Alanya’yı adeta diriltirken, bir takımın teknik direktör değişikliğine verebileceği olumlu tepki de ancak bu kadar olabilirdi.

YORUM YAZ