MENÜ

Özlediğimiz Şenol hoca

Abone Ol Google News

Güneş’in ilk basın toplantısında birbirinden ilginç ayrıntılar vardı. Öncelikle “İlk iki maç için geçici olarak burdayım hatta yardımcı antrenörlerim bile yok” dedi. “O yüzden aldığım bazı isimlerden (Emre Bölezoğlu, Oğuzhan gibi) sadece saha içinde değil saha dışında abi olarak da kullanacağız” sözü dikkat çekiciydi. “Herkesle fikir alış verişi yapacağım ama son karar benim” dedi. Özellikle forma rekabetinin önemli olduğunun altını çizdi. Bu doğrultu da problemli denen oyuncuların da (Arda, Caner gibi) Burak Yılmaz gibi gerektiğinde tekrar bu formayı giyebileceğinin mesajını verdi. “Halkın takımı olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yabancıya takılmadı

Milli Takım’ın son dönemlerindeki silik futbolunu kaliteli ve keyifli bir oyuna çevirerek milli takımın maçı olduğunda tekrar milli duyguların, birlik ve beraberliğin hissedildiği günler için umutlu konuştu. “Türkiye’nin her stadında oynayabiliriz” dedi. Yabancı sınırlaması soruldu, “Şu an için bundan daha önemli olan oynayacağımız maçlardır” diyerek Lucescu dönemindeki gibi her milli takım konuşulduğunda gereksiz gündemler yaratmadı. Tekrar sordular. “Asıl problemimiz kulüplerin ekonomisi, yabancı sınırı değil” diyerek son noktayı koydu.

Haberin Devamı

Keyif oyun önemli

Açıkçası milli takımın böyle bir yaklaşıma, tüm spor kamuoyunun teknik direktör olarak itirazının olmayacağı Şenol Güneş’in hissettirdiği olumlu havaya ihtiyacı vardı. Spor dünyasından kim ne sorduysa samimiyetle cevapladı. Benim için çalıştığı kulüp takımlarında oynattığı keyifli oyunun A Milli Takıma ne kadar zamanda yansıyacağı çok önemli. Hatta sonuçlardan bile önemli. Çünkü işini keyifle yapan takımlar her zaman daha kolay kazanırlar. Şenol Güneş yakın zamanda bu oyunların mimarı olmayı hep başardı. Umarım birleştirici tavrı ve futbol zekası ile A Milli Takım’da da bıraktığı yerden devam eder, biz de ülke olarak özlediğimiz performansları tekrar izleriz.

YORUM YAZ