MENÜ

Organize değil mücadele odaklı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Savunma yapmak futbolda hücum etmekten çok daha kolaydır. Yeniden yapılanma sürecindeki, oynama pratiği bir yana dursun daha taktik anlamda ne yapacağını oyuncuların dahi henüz kavrayamadığı milli takımız işin savunma kısmını iyi yapan İrlanda’ya karşı ilk yarıda sadece 30 metrelerden şut deneyebildi. Cenk Tosun’un arkasında oynayan 3 oyuncumuzda topu ayağına aldığında koşan oyuncu arayan ancak bulamayınca topa hakim olsak da pozisyon çıkaramadığımız devrenin sebebi oldular. 2. yarıya duran top etkinliği ile başladık. Çağlar kaçırsa da Yusuf’un ortasında Mehmet Topal’la golü bulduk. Ancak yine organize değil mücadele odaklı bir oyunu becerebildik. Maçın geneli ya iyi şut ya da iyi duran top kullananın kazanabileceği bir maç oldu. Kazandık kazanmasına ama forvet hattındaki Hakan, Cenk, Yusuf, Emre ve Enes gibi tüm oyuncuların form durumu yüksek olmasına rağmen bu oyuncuları pozisyona dahi sokamamamız daha yolun çok başında olduğumuzun ispatı gibiydi.

Gecenin sorusu

Hangi pozisyonda eksiğimiz var? Özellikle yeniden yapılanma sürecinde oyunu ortasahada organize edebilecek Emre Belözoğlu gibi 2 yönlü bir oyuncu yakalamamız ya da elimizdekilerden o pozisyona oyuncu devşirmemiz şart.

Maçın starı

Mehmet Topal bana göre Türkiye’nin en iyi defansif orta sahası. Top rakibe geçtiği anlardaki müdahaleleri ve pozisyon bilgisinin yanı sıra attığı golle de maçın en iyisiydi.

Maçın olayı

Bir hazırlık maçı olduğundan skor değil oynanan oyun önemli ancak Lucescu’nun sahada galibiyete en fazla ihtiyacı olan kişi olduğunu düşünüyorum.

Kısa mesaj

Futbolda kalitenin ortaya çıkması günümüz futbolunda öncelikle fiziksel güçten geçiyor. Bu konuda hala eksiğimiz var.

YORUM YAZ