MENÜ

Önde pres için Zajc ve Sadık Çiftpınar

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin bu sezonki en fazla fiziksel güç ve dayanıklılığını hissettirmesi gerekebilecek maçı geldi. Orta saha ve hücumda yapılacak her seçimin özellikle ön taraftaki prese katkı yapması Fenerbahçe için değerli. O yüzden bana göre Zajc Ekici’nin, Sadık da Serdar’ın önünde 11 için daha doğru gibi. Aynı anda hareket edemediğin her pozisyonda dikine paslarla rakiplerini oyundan düşüren Emre, İrfan Can gibi yetenekler maçın içinde Fenerbahçe’yi geri koşturarak fazlasıyla yorabilirler.

Haberin Devamı

Prese karşılık veremiyorlar

Diğer taraftan yakın savunan ve temaslı takımlara karşı hata yapabilen ve pozisyon veren ancak bir o kadar tecrübeli ve kaliteli ayakları ile sabırlı oynamayı başaran Başakşehir, maçın içerisindeki soğukkanlılığını korumayı bilen Abdullah hocanın doğru analizleri ve Visca’nın form durumu ile liderliği sağlama aldı. Çok geniş ve kaliteli bir yedek kulübeleri var. İşin doğrusu Fenerbahçe, Başakşehir’in özgüveni ve rahatlığını avantaja çevirebilmek için topu önde tutarken kaptırdığı yerlerde çabuk preslerle oyun bozmak zorunda. Çünkü Başakşehir yaş ortalaması yüksek ve prese presle karşılık vermekte zorlanan bir takım.

Haberin Devamı

Ortada bir maç

Fenerbahçe’nin bu sezonki derbi performansı düşünüldüğünde takımların ligdeki konumları düşünülmeksizin ortada bir maç denebilir. Başakşehir takımında Visca ve stoperlere ters gelebilecek tarzı ile Robinho yıldızlaşmaya aday. Fenerbahçe için ise maçın kilit adamı değil takım olarak hareket edip edemeyecekleri belirleyici olacak. Başakşehir bu maçı da kayıpsız atlatırsa bu saatten sonra şampiyonluğu kaybetmesi mucize olur

YORUM YAZ