MENÜ

Okan Buruk'un hamleleri...

Abone Ol Google News

Sarı-Kırmızılılar, gol yemeyen Konyaspor karşısında neredeyse soyunma odasından 1-0 önde çıktı. Endri'nin golü dengeyi getirdi. İkinci yarı Galatasaray üretkenlik sağlayamadı. Ancak Okan Buruk'un hamleleri karşılığını buldu ve Sarı Kırmızılılar zor da olsa kazandı.

Haberin Devamı

Galatasaray son haftaların formda ismi Boey'nin hazırladığı, Oliveira'nın bitirdiği pozisyonda attığı gol ile neredeyse soyunma odasından 1-0 önde çıktı! Ancak bu sezon ilk kez gol yiyen Konyaspor bu gole rağmen hiç demoralize olmadı. Neredeyse İbrahim Sehiç'i de işin içine soktukları pas trafiği, kaliteli hücumlar getirdi. Endri Çekici'nin 15 dakika içerisinde yaptığı 3. şut denemesinde de golü buldu ve oyununu taçlandırdı.

Direklere takıldılar

Galatasaray'ın topu ayağında daha çok tutan Konyaspor'a özellikle sağ kenarından etkili olma çabası karşılığını çok fazla bulmazken, Konyaspor yine Çekici, Hadziahmetoviç, Muhammet ve Soner ile net fırsatlar üretmeyi başardı ancak Muslera ve direkler konuk takımın belki de farklı galibiyetle soyunma odasına gitmesini önledi. Diğer taraftan iyi niyetli mücadelesine rağmen Mertens'in rakip kaleye uzaklığı Galatasaray'ın hücumdaki finali yapmasını zorlaştırdı. 2. yarının başında da senaryo pek değişmedi.

Haberin Devamı

Maçın yıldızı Boey

Konyaspor yüksek pas kalitesi ile Galatasaray'ın işini zorlaştırmaya devam edince Okan Buruk hamleleri geldi. Önce İcardi ve Yusuf Demir, sonrasında ise Dubois oyuna girdiler. İlk yarıya göre iki takımın da pozisyon üretkenliğinde yaşadığı kısırlığa Galatasaray'da Dubois'nın ortasında kendi kalesine golü atan Calvo son verdi. Okan Buruk'un doğru hamleleri karşılığını buldu. Galatasaray bana göre bu sezonun en zorlu maçlarından birinde oyun kalitesi yüksek Konyaspor'u zor da olsa geçmeyi başardı. Maçın yıldızı hem Bytyqi ile boğuşan ve üstünlük sağlayan hem de hücum katkısı yapan Boey oldu.

YORUM YAZ