MENÜ

Nagatomo cezayı kesti

Abone Ol Google News

Neredeyse Şampiyonlar Ligi 11’i ile Trabzonspor maçına çıkan Galatasaray için kontrollü oyun, topu ayağında tutmak ve Trabzonspor’un hızlı oyununu, baskısını kırabilmek adına çok önemliydi. İlk yarıda bunu yapmayı başardılar. Sıkıntı ise deplasman oyununu istediği gibi oynarken skor yapmasıydı ancak hücum ederken organize olamadılar. Trabzonspor ise Nwakaeme’nin getirdiği ve Sosa’nın ayağına dokunduğu zaman doğru oynanan oyundan birkaç cılız pozisyon çıkarabildi. 2. yarı bu oyun, duran top becerisi üzerinden Sosa-Sörloth organizasyonu ile gelen gol sonrasında Galatasaray için bozuldu. Galatasaray topa daha çok hakim olmasına rağmen pozisyon üretemezken, Ekuban’ı da sahaya atan Trabzonspor dikine oyun ile farkı arttıracak fırsatları Nwakaeme ve Sörloth ile harcadı. Yine de Fatih Terim’in sürpriz Donk’u santrfor oynattığı son 10 dakikada savunma konsantrasyonunu bozmayan Trabzonspor kaçırdığı gollerin cezasını Nagatamo’nun attığı gol ile çekti.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Galatasaray için bir puan iyi mi? Rakibine göre yorgun Galatasaray için verdiği pozisyon sayısı düşünüldüğün de bir puan iyi.

Haberin Devamı

Maçın starı

Sosa yine top ayağına her geldiğinde göz zevkimizi okşadı. Trabzonspor’da her oyuncu her pozisyonda O’nu arar gibiydi. O da bu güveni boşa çıkarmadı. Takımını iyi organize edip yaptığı asistle maçın yıldızı oldu.

Maçın olayı

Ünal Karaman’ın baskı yedikleri anlarda defansif Hosseini ile hücumcu Ekuban değişikliği tam Trabzonspor oyun tarzına uygun bir değişiklikti.

Kısa mesaj

Ali Palabıyık, VAR’a gitmesine dahi gerek olmayan maçı çok iyi idare etti.

YORUM YAZ