MENÜ

Mucize dönüş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maça iyi başlayan Konyaspor daha ilk 5 dakikada sol kenardan gol yapacağının sinyallerini verdi. Ömer Ali’nin çabukluğu, Bajic’in oyun görüşü sayesinde yaptığı asist ve Hadjiahmetoviç’le de golü buldular zaten. Oyunun defansif kısmını özellik itibarı ile zaten iyi yapan Konyaspor, hücum konusunda golü bulduktan sonra daha seçici davrandı. Deplasmanda atılan golün kıymetini bilircesine rakibini dar alana mahkum etti. Buna karşılık Kasımpaşa’da iş set hücumunda becerikli olması beklenen Adem, Koita ve Turgut Doğan Şahin’e kaldı. Ancak Adem’in pasında defansı sadece 1 kez hazırlıksız yakalayan Koita faul almaktan, Ali Turan’a sarı kart göstermekten ileri gidemedi.

5 dakikada 3 gol

İlk yarının sonunda neredeyse hatasız savunma yapan Konya, Skubiç’in sıfıra inerek yaptığı harika ortada Bajic’le 2. golü buldu ve büyük bir avantajı daha 45 dakikada cebine koydu. 2. yarıya risk alarak başlamak zorunda olan Kasımpaşa bir darbe de en önemli oyuncusu Koita’nın sakatlığı ile yiyince iyice sarsıldı. Eduok’un oyuna girişi Kasımpaşa’nın sağ kanadına hareket getirdi. Maç böyle biter mi derken 82. dakikada Pavelka’nın golüyle sarsılan Konya savunması, 85’te Adem Büyük ve 86’da Eduok’un golleriyle adeta yıkıldı. Savunması ile öne çıkan Konya ilk yediği golün domino etkisi yapmasına benzer bir durumla 5 dakikada 3 gol birden yedi.

Büyük kayıp

Bu harika geri dönüşün anlamı Kasımpaşa için önce tur 82 dakikaya kadar mucize; 82’den sonra sürpriz; 85’te ‘neden olmasın’ maç sonunda ise Konya’daki maça avantajlı gitmek demekti. Son olarak Koita’nın tendonunun koparak sakatlanması Kasımpaşa için çok büyük bir kayıp oldu. Konyaspor ise 2-0 önde götürdüğü maçı bu hale nasıl getirdiğini bir hayli düşünmek zorunda.

YORUM YAZ