MENÜ

Milli özgüvenle bambaşka Kartal

Abone Ol Google News

Her ne kadar ligde artık ipler kendi elinde olmasa da milli ara Beşiktaş’a iyi geldi. Milli takımlara giden oyuncu sayısının fazlalığı özgüven olarak geri dönecektir. Özellikle taraftarın Şenol Güneş’in Milli Takım performansının yanında Burak Yılmaz ve Dorukhan’ın 2 maçta oynadıkları oyunun kalitesi, yine araya formda giren Rizespor’a karşı Beşiktaş’ın elini güçlendiriyor.

Haberin Devamı

Tek soru işareti Guti

Fikret Orman’ın kalan dönem içerisinde Guti’ye daha fazla sorumluluk vermesi konusunda Şenol hocaya yaptığı çağrının nasıl bir karşılık bulacağı ise merak konusu. Açıkçası bu isteğin bizim ülkemizde sağlıklı bir örneği yok.

İş disiplini yüksek, doğrularından kolay vazgeçmeyen Şenol Güneş’in Guti’yi nasıl daha fazla işin içine sokacağını açıkçası çok merak ediyorum.

11’i şekillendirirken mi ya da değişiklikler üzerinden mi ? Bunları göreceğiz.

Kagawa problem çözücü

Oyun olarak ise hücum iştahı yüksek bir takım olan Rizespor, özellikle Vedat Muriç, Umar Aminu, Aatif ve Boldrin gibi çok formda ve üretken oyunculara sahip. Zaman zaman oyunu geniş alanda oynamaları ise Beşiktaş’a karşı dezavantaj olabilir.

Haberin Devamı

Şenol Güneş’in Lens tercihini Ljajic-Kagawa ikilisinden birini kulübeye göndererek yapması ise bu maç özelinde kağıt üzerinde doğru bir hamle gibi.

Burak Yılmaz’ın form durumunun yüksekliği gol sıkıntısını çözdü. Ancak kolay pozisyon veren savunma ve Karius performansı hala tedirgin edici.

Favori değil ama...

Orta saha Atiba, Dorukhan ve Ljajic ile birbirini tamamlayan bir görüntüde. Ne kadar süre alırsa olsun Kagawa çok önemli bir problem çözücü.

Güven ve Oğuzhan oynamadan dönmüş olsalar bile iyi hamleler.

Şampiyonluk stresi yaşanmaması bir avantaj.

Yani milli takım dönüşünde Beşiktaş’ın artıları, eksilerinden çok daha fazla. Ama yine de puan olarak rahat görünseler de Okan Buruk’un Rize’yi tüm takımlara karşı ikinci yarının en zor deplasmanı yaptığını kabul ederek Beşiktaş’ın maçın favorisi olmadığını söyleyebilirim.

YORUM YAZ