MENÜ

Messi'yle bağlan hayata

Abone Ol Google News

Suudi Arabistan hezimetinin kötü izlerini silebilmek için maça hızlı başlamak isteyen Arjantin maçın ilk anından itibaren adeta Meksika duvarına çarptı. Her ne kadar Meksika güçlü savunmasını hücumda planladığı çabuk ataklarla süsleyemese de ilk yarıda istediğini alan taraf oldu.

Haberin Devamı

2. yarıya aynı Meksika, ölümcül bir hata ile başladı. Savunmasını kendi kalesine daha yakına çeken Meksika ceza sahasına gelmekte zorlanan Arjantin'e adeta davetiye gönderdi. Rakip sahaya kolay gelmeye başlayan Arjantin'de devreye daha çok alan bulan iki yıldız Di Maria ve Messi girdi. Di Maria'nın geriye fazla yaslanan savunmanın hemen önünde bulduğu Messi, Meksika duvarını yıkan golü attı.

Değişmeyecek bir gerçek var

Son 20 dakikada Meksika yüklenmeye çalışsa da beceri konusunda kısıtlı forvet hattı pozisyon üretmekte zorlandı. Arjantin yaşadığı büyük şokun etkilerini sonuna kadar hissettiği maçta Messi'nin pasında Fernandez ile 2. golü de bularak çok önemli bir maçı kazanmayı başardı. Messi ise bir kaptanın, saha içi liderinin, bir dünya yıldızının yapması gereken işi yaptı. Arkadaşları pek eşlik etmese de bulduğu fırsatı klas bir golle değerlendirerek maçın kahramanı oldu.

Haberin Devamı

Hali hazırda bu maç ya da bu turnuva bitmiş olsaydı da değişmeyecek bir gerçek var. Messi dünyanın en yetenekli oyuncusu ve bu gerçek, günlük performanslara bağlı değil ve değişmeyecek.

YORUM YAZ