MENÜ

Mbappe böyle istedi

Abone Ol Google News

Fransa'nın tempo olarak kendini çok fazla zorlamadan oynadığı ilk yarı oyun dengeliydi. Ancak kalite gerçeği bu dengeli oyunda bile tabelayı Fransızların lehine çevirdi. Top Griezmann ve Mbappe'ye geldiğinde hissedilen kalite, attığı gol ile rekor kıran Giroud ile de skora dönüştü. İki iyi kaleci performansı olmasa ve biraz da Polonya tarafı becerikli olabilse düşük tempoya rağmen daha yüksek skorlu bir ilk yarı da izleyebilirdik.

Haberin Devamı

2. yarıya Polonya çok adamla rakip sahada başlamasına rağmen Fransa daha güçlü bir oyunla başladı. Skor, top, oyun, pozisyon bulma, kısacası futbolun tüm ayrıntıları Fransızlardan yanaydı. Mbappe'nin rahat geçen maçın 75. dakikasında kendine has gollerden birini daha atarak maçın fişini çekti ama maçın yıldızı olabilmek yetmemiş olacak ki uzatmalarda nefis bir gol daha yaptı.

Neredeyse kusursuz oynadılar

Şimdiye kadar Dünya kupasının en parlak yıldızı olduğunu tekrar gösterdi. İlk yarıda Polonya'nın kaçırdığı daha doğrusu önce Lloris sonra Varane'nin çizgiden çıkarttığı pozisyonun değeri Polonya tarafında her geçen dakika daha fazla hissedildi. Upameceno ve Varane neredeyse kusursuz oynayınca Polonya başka fırsat da yakalayamadı. Lewandowski penaltısı Polonya için güzel bir anı oldu.

Haberin Devamı

Sonuçta son 16 turunun belki de sonucu en rahat tahmin edilebilecek maçı, Fransa'nın yıldızları Giroud, Griezmann ve Mbappe'nın devreye girişleri ile kolay geçti.

YORUM YAZ