MENÜ

Lidere de bu yakışır!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Peri masalı kaldığı yerden devam ediyor. Başakşehir, şampiyonluk yürüyüşünü sürdürüyor. İstanbul ekibi, Sergen Yalçın’la ayağa kalkmaya çalışan Kayserispor’u 5-0’la geçti, 39 puanla bu haftayı da zirvede bitirdi.

Bir tarafta oturmuş düzeni ve geniş kadrosu ile ligin namağlup lideri Başakşehir, diğer tarafta yeni teknik direktörü Sergen Yalçın ve sadece 4 yedek oyuncusuyla İstanbul’a gelebilen Kayserispor. Bu görüntü üzerinden maç önünde Kayserispor’un puan alabilmesi zor bir ihtimal gibiydi. Beklenen de oldu. Gerçi Başakşehir oyun kalitesi anlamında alıştığımız tempo ve pas trafiğinden uzaktı ama kişisel beceri anlamında Mehmet Batdal’ın 2 dakika içerisinde yoktan var ettiği pozisyonlarda bulduğu gollerle iyi başlamadığı maçı 2-0’a getirmeyi başardı. Sonrası ise rakibine yumruk atmaya çalışan ama boyu kısa olduğu için yetişemeyen boksör misali Kayserispor’un cılız çabalarıyla geçti. Murat Duruer’in çabalarına rağmen sadece ilk yarının sonunda 1 net pozisyon bulabildiler. Bu bölümlerde eksiklikleri fazlasıyla hissedilen Mabiala, Samba Sow, Deniz, Kana Biyik, Nakoulma ve
Welliton’u çok fazla aradılar. Kulübede Sergen hocanın maçı çevirebilecek hamlesi yokken, Abdullah hoca ise eli kuvvetli olan taraftı.

Geniş kadro keyfi

2. yarıda da Başakşehir kendini üzmedi. Çekilip bekleyerek Visca ve Cengiz’in bulduğu boşlukları değerlendirdi. 3. golden sonra da Abdullah hoca maçın kahramanları Mossoro ve Mehmet Batdal’ı sahadan alıp yeni transfer İrfan Can’la Mustafa Pektemek’i oyuna alarak geniş kadronun tadını çıkardı. Kritik Fenerbahçe mücadelesi öncesinde alınan 5-0 gibi farklı bir galibiyet Başakşehir için moral olurken, Kayserispor tarafında transfer yasağının olduğu bu dönemde eksik oyuncuların geri dönüşleri dört gözle bekleniyor denebilir. Son olarak da Özgür Yankaya’nın kariyerindeki en rahat maçlarından birini hatasız yönettiğini söyleyelim.

YORUM YAZ