MENÜ

Kriz fırsata dönüşebilir

Abone Ol Google News

Trabzonspor yıldız oyuncularından istediği performansı almayı başarırsa, yapılan mütevazı transferler de takıma çabuk uyum sağlarsa tadından yenmez. Fırtına, altyapıdan gelen oyunculara da yenilerini ekleyebilirse krizi fırsata çevirebilirler.

Haberin Devamı

Başkanını ve teknik direktörünü tekrar seçen Trabzonspor için transfer döneminden itibaren sıkıntılı bir süreç başladı. Daha önce yaşanan transfer çılgınlığı, astronomik kontratlar, pahalı transferlerin hep aynı bölgelere yapılması ile artan borç yükü yeni başkan Ahmet Ağaoğlu ve dolayısıyla teknik direktör Ünal Karaman’ın da elini kolunu bağlıyor.

Bir yandan para edebilecek oyuncuları satmak istemesine rağmen, bu oyuncuların aldıkları paraların yüksekliği hiçbir kulübün bu oyunculara yaklaşmamasına sebep oluyor. Diğer yandan savunma hattının kalitesizliği ve eldeki stoperlerin de gidişi ile bu bölgeye takviye gerekliliği ancak oyuncu satmadan transfer de yapılamaması adeta bir kısır döngü.

Camia her zaman şampiyonluk bekler

O yüzden Ahmet Ağaoğlu bana göre Trabzonspor tarihinin belki de en zor şartlar altındaki döneminde büyük bir yükün altına girdi. Eğer yıldız oyuncuların paralarını ödeyebilecek kaynaklar yaratır ve bu oyunculardan performans almayı başarırsa tamam. Yapılan mütevazı transferler iyi çıkar, çabuk uyum sağlarlarsa da tadından yenmez. Altyapıdan gelen oyunculara yenilerini ekleyebilirlerse krizi fırsata da çevirebilirler. Ünal hoca ile takımın kimyası tutar, Trabzon şehrinin hissettiğini takımdaki oyunculara da hissetirebilirlerse o zaman bugünkü karamsarlık sezon sonu büyük bir başarıya dönüşebilir.

Haberin Devamı

Başarısızlığa tahammül yok

Tabi bahsettiğimiz bu senaryolar hep iyi senaryolar. İşin bir de diğer yüzü var. Ne kadar ekonomik anlamda elinizin kolunuzun bağlı olduğunu anlatsanız, ne kadar şampiyonluk beklentilerini ‘Bu yıl olmaz’ diyerek azaltsanız da ortada genlerinde şampiyonluk beklentisi olan ve artık başarısızlığa tahammülü olmayan bir camia var.

Savunmanın kaliteye ihtiyacı var

Biraz da saha içine bakalım. Kalede Onur varken Trabzonspor’un kaleci problemi olacağını düşünmüyorum. Savunma hattı, özellikle stoper tandeminin yapılan transferlerin nasıl oyuncular olduğunun bilinmezliği üzerinden hala kaliteye ihtiyacı var. Orta saha Okay’ın gidişi ile birlikte Onazi-Kucka ikilisine kaldığı bir gerçek. Ki zaman zaman bu bölgeye Yusuf’un da kayabilecek olması olası bir zaafiyeti önleyebilir.

Sıkıntılı başladı iyi bitebilir

Hücumda ise Ünal hoca sakatlığını atlatıp döndüğü andan itibaren Burak Yılmaz’la beraber elinin en kuvvetli olduğu oyuncu grubuna sahip. Sosa, Rodallega, Burak Yılmaz, Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı gibi özel yetenekler ile Trabzonspor ligin her maçı için yediğinden fazlasını atabilecek bir potansiyele sahip. Bu potansiyel çok yüksek olmasına rağmen önemli detaylardan biri de oyuncuların takımı ve Trabzon şehrini sahiplenmeleri. Bu detayı da yakalarsa Trabzonspor sıkıntılı başlayan sezonu beklentilerin daha üstünde bir sonuçla bitirebilir. Ve bana göre Süper Lig için Trabzonspor’un da yarışın içinde olduğu her sezon daha keyiflidir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ